Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bormio - Reichelt ve Paris zirveyi paylaştı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/12/2012 - 16:11 GMT+2

Alp Disiplini Dünya Kupası’nda sezonun dördüncü iniş yarışında, Hannes Reichelt ile Dominik Paris aynı dereceye imza atarak birinciliği paylaştı.

hannes reichelt, dominik paris

Görsel kaynağı: Reuters

Sezonun dokuzuncu durağı olan İtalya’nın Bormio kasabasında kayakçılar iniş disiplininde koşulacak yarış bir araya geldi.
10. sıradan start alan ev sahibi kayakçı Dominik Paris, 1:58.62’lik dereceyle zirveye oturdu. Dünya Kupası kariyerinin ilk podyumuna çok yaklaşan 24 yaşındaki sporcudan sonra 17. sırada piste Avusturyalı Hannes Reichelt geldi. 32 yaşındaki tecrübeli kayakçı Dominik Paris ile aynı zamanı yaparak birincilik koltuğuna ortak oldu.
Dünya Kupası tarihinde ikinci kez gerçekleşen birinciliği paylaşma durumu, en son 1992 yılındaki Kanada'daki iniş müsabakasında gerçekleşmişti.
Genel klasman lideri Aksel Lund Svindal’in de bu iki kayakçıdan eksik kalır yanı olmadı. Rakiplerinden 0.01 saniye kötü bir zaman yapıp 1:58.63’lük dereceyi kayıtlara geçiren Norveçli, Bormio’da üçüncülüğe razı oldu.
Genç İtalyan Dominik Paris, kariyerinin ilk birinciliğini elde ederken, Hannes Reichelt Beaver Creek’teki süper dev slalom üçüncülüğünün ardından Bormio’da zirveyi gördü.
İniş yarışından 60 puan alan Aksel Lund Svindal 674 puanla genel klasman liderliğini sürdürdü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam