Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Açılışı Görgl yaptı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/02/2011 - 15:16 GMT+2

2011 Alp Disiplini Dünya Şampiyonası Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen kentinde bugün koşulan Kadınlar Süper Dev Slalom yarışıyla başladı. Avusturyalı Elisabeth Görgl en yakın rakibinin 0.5 saniye önünde yarışı birinci bitirerek kariyerinin ilk Dünya Şampiyonası altın madalyasını kazandı.

Elisabeth Goergl, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

2009 yılında Fransa’nın Val d’lsère kentinde yapılan şampiyonada Süper Kombine kategorisinde bronz madalya alan Görgl, bu yılki turnuvanın ilk gününde altın madalyayla tanıştı. Avusturyalı sporcuyu altına taşıyan derecesi 1:28.82 idi. Yarıştan sonra konuşan Görgl, “Benim için büyük bir hayal gerçeğe dönüştü. Sekiz madalyanın altısını isteyen bir federasyon başkanımız var. Bu kolay değil ama bunun için çalışacağız. İlk sektördü çok iyi kaydım. Yarışta ufak hatalar yaptım ama bunlar başıma büyük bir iş açmadı” şeklinde konuştu.
Lindsey Vonn’un yedinci olarak podyum dışı kaldığı yarışta ikincilik bir başka Amerikalı sporcu Julia Mancuso’nun oldu. 1:23.87’lik derecesiyle gümüş madalyayı alan Mancuso, “Pist buzlu ve seken bir pistti. Ama bunlara karşı yarışmak zorundayız. Bir sonraki yarışa kadar bu madalyanın keyfini çıkaracağım” dedi. Mancuso, 2005 yılındaki şampiyonada iki bronz madalya almıştı.
Yarışta podyumu tamamlayan son isim ise şampiyonanın yapıldığı Garmisch-Partenkirchen’de doğan Alman sporcu Maria Riesch oldu. 1:24.03’lük derecesiyle bronz madalyayı alan Riesch, 2009 yılındaki şampiyonada Slalom kategorisinde altını almıştı. Yarıştan sonra açıklama yapan Alman sporcu, “Bu sonuç benim için rüya gibi. Burada madalya almak tarif edilemez bir duygu” ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam