Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tina Maze altınla tanıştı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 17/02/2011 - 17:59 GMT+2

Garmisch-Partenkirchen’de devam eden Alp Disiplini Dünya Şampiyonası bugün koşulan kadınlar dev slalom yarışıyla devam etti. Slovenyalı sporcu Tina Maze, en yakın rakibininin 0.09 önünde yarışı birinci bitirerek kariyerinin ilk dünya şampiyonası altın madalyasını aldı.

tina maze, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

2010 Vancouver Kış Oyunları’nda süper dev slalom ve dev slalomda gümüş alan Sloven sporcu, ilk turda 1:13.49 yaptı ve 15. sırada yer aldı. İkinci turda ise kusursuz bir performans sergileyen Tina Maze, toplamda 2:20.54’lük derece elde ederek altın madalyayı aldı. 27 yaşındaki sporcu, Garmisch’te koşulan kombine yarışında gümüş madalya almıştı.
Dünya Kupası genel klasmanında 28. Sırada olan 20 yaşındaki Federica Brignone ise büyük bir sürpriz yaparak yarışı ikinci olarak bitirdi. İlk turda 1:13.24 koşan Brignone, toplamda 2:20.63’lük derecesiyle kariyerinin ilk madalyasını elde etmiş oldu. Bu madalya İtalya'nın şampiyonadaki beşinci madalyası olarak kayıtlara geçti.
Dün yapılan takım yarışında altın madalyayı alan Fransa’ya bugün de Tessa Worley’den bir madalya geldi. 1:11.85 ile ilk turun en iyi derecesini yapan Worley, ikinci turda liderliğini koruyamadı ve bronz madalyaya razı oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam