Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2013 Dünya Şampiyonası - Süper kombinede şampiyon Maria Höfl-Riesch

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/02/2013 - 16:36 GMT+2

2013 Dünya Şampiyonası’nda bugün koşulan süper kombine yarışını Alman kayakçı Maria Höfl-Riesch kazanıp altın madalyanın sahibi oldu.

maria höfl-riesch

Görsel kaynağı: Reuters

Şampiyonanın kadınlardaki ikinci altın mücadelesinde kayakçılar bugün iniş ve slalom disiplinlerinden oluşan süper kombinede madalya mücadelesi verdi. İlk günde koşulan süper dev slalomda şampiyon rüya gibi bir sezon geçiren Tina Maze olmuştu.
İlk olarak inişte mücadele verildi. Sloven Tina Maze ile Avusturyalı Anna Fenninger’in 1:49.67 ile aynı zamana imza attığı yarış sonrası Maze ikinci altınına çok yakındı.
Ancak slalom yarışlarında tecrübeli bir isim olan Alman kayakçı Maria Höfl-Riesch çok hızlıydı. 50.5’lik dereceyle 50.71 yapan Tina Maze’yi geride bırakan 28 yaşındaki Alman, toplamda 2:39.92’lik zamanla kariyerinin ikinci şampiyonluğunu elde etti. Süper Kombinede Olimpiyat madalyası da bulunan tecrübeli kayakçı, 2009’daki şampiyonadaki slalom yarışında da birinci olmuştu.
Tina Maze, bu şampiyonadaki ikinci madalyasını gümüş olarak boynuna geçirirken, ev sahibi kayakçılardan Nicole Hosp bronz madalyayı aldı.
Şampiyonada yarın erkekler iniş disiplininde mücadele verecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam