Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şampiyon Maria Riesch

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/03/2011 - 12:30 GMT+2

Alp Disiplini Dünya Kupası’nın Lenzerheide’de lideri belirleyecek yarış olan dev slalom yarışı hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu ve Alman Maria Riesch, Lindsey Vonn’un önünde sezonu şampiyon olarak tamamladı.

maria riesch, lindsey vonn, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

Dün koşulan slalom yarışı sonrası liderliği Vonn’dan devralan Maria Riesch, 3 puan farkla birincilik koltuğuna oturmuştu. Her şeyin bugün koşulması gereken dev slalom yarışından sonra kesinleşmesi bekleniyordu.
Ancak, olumsuz hava koşulları bugün yapılması planlan dev slalom yarışını engelledi. FIS (Uluslararası Kayak Federasyonu) kurallarına göre, hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen yarışların tekrarı olmadığı için Maria Riesch, 1728 puanla 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Alman sporcu, son iki sezondur Lindsey Vonn’un ardından ikinci oluyordu.
Olimpiyat altın madalyalı Maria Riesch, doğum yeri olan Garmisch-Partenkirchen’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda bekleneni verememişti. Her fırsatta üstündeki baskıyı ifade eden 26 yaşındaki sporcu, şampiyonayı iki bronz madalya ile sonlandırmıştı. Ülkesini, Dünya Şampiyonası’nda sevindiremeyen Maria Riesch, bu sonuçla hem kariyerinin ilk dünya kupası şampiyonluğunu kazandı, hem de hayranlarına güzel bir hediye armağan etmiş oldu.
1725 puanla ikinci olan Amerikalı sporcu Lindsey Vonn ise üç senedir taşıdığı şampiyonluk unvanını kaybederken, sezonun üçüncüsü Slovenyalı sporcu Tina Maze oldu. 1139 puan toplayan 27 yaşındaki sporcu, geçen sezonu dördüncü olarak tamamlamıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam