Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Grange ilk kez!

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 26/01/2011 - 01:19 GMT+2

Fransız Jean-Baptiste Grange, Schladming ile özdeşleşen gece slalomunda birinci olarak bu sezon Dünya Kupası’ndaki ikinci galibiyetini elde etti.

Jean-Baptiste Grange of France passes a gate during the first run of the men's slalom race at the Alpine Skiing World Cup in Schladming

Görsel kaynağı: Reuters

Pazar günü Kitzbehel’deki yarışta slalomda zafere ulaşan Grange, 1 dakika 46.54 saniyelik performansıyla birinci olarak bu sezon ikinci, kariyerinde ise dokuzuncu galibiyetini elde etti.
Aynı zamanda 26 yaşındaki Fransız alp disiplinindeki en prestijli yarışı da ilk kez kazanmış oldu.
İlk seride İsveçli Andrea Myhrer ve Mattias Hargin’in gerisinde kalan Grange ikinci seride çok iyi bir dereceye imza atarak birinciliğe ulaştı. Fransız yarıştan sonra, “Schaldming’de kazanmak kariyerimdeki en önemli amacımdı. Ve artık amacıma ulaştım” dedi. “Seyirciler muhteşemdi. Burada kaymak bir ayrıcalık” diyen Grange, “Biz Fransızlar her zaman Kitzbuehel’de başarılı olmuşuzdur. Fakat burada şeytanın bacağını kıramamaıştık. Umarım yeni bir yol açmışımdır, benden sonra gelen Fransızlar da burada tekrar kazanırlar” şeklinde konuştu.
26 yaşındaki sporcu, aynı zamanda bu galibiyetle dört yıllık Avusturya hegamonyasına da son vermiş oldu. Yarışı 55 bin sporsever izledi.
İkinci sırada yer alan Andre Myhrer sadece 0.04 saniyelik bir farkla birinciliği kaptırırken, Mattias Hargin ise 1 dakika 47.14’lük derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam