Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Schild ilk seride bitirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/12/2010 - 23:19 GMT+2

Avusturyalı Marlies Schild, Semmering’de ilk serideki harika performansıyla Olimpiyat şampiyonu Maria Riesch’i geride bıraktı ve bu sezonki üçüncü slalom galibiyetine ulaştı.

Marlies Schild of Austria clears a gate during the first run of the women's Alpine Skiing World Cup slalom race in Courchevel

Görsel kaynağı: Reuters

Schild mükemmel bir performans ortaya koyarak 48.78’lik derecesiyle ilk seriyi Riesch’in 2.4 saniye önünde bitirdi. İkinci seride ise Schild kötü bir dereceye imza attı. (53.28) Maria Riesch ilk serisine çok yakın bir performans ortaya koyarak bitiş çizgisini 51.20 ile geçti. Fakat bu süre Alman sporcu için yeterli olmadı. Böylece Schild ülkesinde 1 dakika 42.06 saniye ile birinci gelerek üçüncü slalom galibiyetini elde etti.
Yarıştan sonra açıklamalarda bulunan Schild, “Dört yıldır burada pek de iyi hatıralarım yoktu. Daha önce kapı kaçırdığım için birinci gelemedim, buna benzer şeyler yaşadım. Fakat bugün burada başka bir hikaye yazıldı” dedi.
Riesch ise ikinci sırada kalmasına rağmen genel klasmandaki liderliğini korudu. 738 puanla lider durumda bulunan Alman sporcuyu, yarış dışı kalan ve hayalkırıklığı yaşatan Lindsey Vonn 617 puanla takip ediyor.
Semmering’de üçüncü sırada ise gençler dünya şampiyonu Christina Geiger 1 dakika 42.58 saniyelik derecesiyle yer aldı. Alman sporcu böylelikle büyükler klasmanında ilk kez podyuma çıktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam