Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

alp disiplini solden avusturya ted ligety tina maze

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/10/2012 - 17:18 GMT+2

Alp Disiplini Kupası’nın ilk ayağı Sölden’de yapılan müsabakalar sonucu tamamlandı. Erkeklerde Ted Ligety, kadınlarda ise Tina Maze en yüksek puanları toplayan isimler oldu.

2012 Sölden Ted Ligety

Görsel kaynağı: AFP

Avusturya’nın Sölden kasabasında dün ve bugün yapılan dev slalom müsabakalarıyla yeni sezonun açılışı yapıldı.
27 Ekim’de koşulan kadınlar yarışında Slovenyalı kayakçı Tina Maze rüzgarı vardı. Birinci sektörde 1:11.95 ile en hızlı isim olan 29 yaşındaki sporcu, ikinci sektörde de 1:19.46’lık derece yapıp toplamda 2:31.41 ile sezonun ilk zaferini elde etti. Maze geçen sezonu Lindsey Vonn’un arkasında ikinci olmuştu.
Kadınlar dev slalomda ev sahibi sporcular Kathrin Zettel ile Stefanie Köhle podyumu tamamladılar.
Bugün ise erkeklerde dev slalom heyecanı vardı. İlk tur büyük mücadeleye sahne oldu. Fransız Thomas Fanara, 1:18.48 ile en hızlı zamana imza atarken, saniyenin 0.04 gerisinde ABD’li Ted Ligety vardı. Sezonun ilk galibini belirleyecek ikinci turda ise tecrübeli Ligety, 1:17.50’lik enfes bir zamana imza atarak toplamda 2:36.02’lik dereceyle Sölden’de zafere ulaştı. 28 yaşındaki alp disiplinci, geçen sezon da Sölden’de birincilik kürsüsünde yer almıştı.
Erkeklerde podyumun ikinci sırasında İtalyan Manfred Moelgg yer alırken, son basamakta Avusturyalı Marcel Hirscher yer aldı.
Sezonun ikinci ayak müsabakaları 10-11 Kasım'da Finlandiya'nın Levi kasabasında yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam