Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Walchoffer birinci

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/12/2010 - 14:07 GMT+2

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Val Gardena’da düzenlenen Dünya Kupası Süper Dev Slalom’da Michael Walchhofer kötü hava şartlarındaki yarışta galip gelerek, bu sezon ikinci kez birinci sırayı elde etti ve genel klasmanda liderliğe yükseldi.

Austrian skier Michael Walchhofer

Görsel kaynağı: Reuters

35 yaşındaki tecrübeli isim, altı sezon sonra ilk Süper Dev Slalom’da galip geldi. 27 Kasım 2010’da Dünya Kupası İniş’te birinci olan Walchhofer, 1 dakika 34.35 saniyelik derece ile birinci oldu. Avusturyalı kayakçıyı 1 dakika 35.02’lik derecesiyle Alman Stephan Keppler takip ederken, üçüncü sırayı 1 dakika 35.16 saniyelik performansıyla Kanadalı Erik Guay elde etti.
Michael Walchhofer bu sonuçla aynı zamanda Dünya Kupası genel klasmanında 249 puana ulaşarak zirveye oturdu. Avusturalı sporcu, 2006 Torino Kış Olimpiyatı'nda Alp Disiplini iniş yarışlarında ikinci olmuş ve gümüş madalyayı kazanmıştı. Bununla birlikte yarışın favorilerinden ve Olimpiyat Oyunları'nın altın madalyalı ismi Norveçli Aksel-Lund Svindal, yine bitiş çizgisini göremeyerek hayal kırıklığı yarattı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam