Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Philadelphia Eagles tarih yazdı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/02/2018 - 11:15 GMT+3

Daha önce beş kez şampiyonluğa ulaşan New England Patriots'ı muhteşem bir mücadelenin ardından mağlup eden Philadelphia Eagles tarihinin ilk Super Bowl zaferini elde etti.

La joie des Eagles

Görsel kaynağı: Getty Images

New England Patriots ile Philadelphia Eagles'ı karşı karşıya getiren 52. Super Bowl'da zafere ulaşan taraf, 41-33'lük skorla Philadelphia Eagles oldu.
Nefes kesen mücadelenin ilk bölümünde etkili olan taraf Philadelphia Eagles'tı. Açılış çeyreğini 9-3 önde tamamlayan Eagles, ikinci çeyrekte de hücumdaki verimliliğini sürdürerek güçlü rakibi önünde devreyi 22-12 üstün kapadı.
Ancak ikinci devreyle birlikte ipleri eline alan son şampiyon Patriots, 14-7'lik üçüncü çeyrek sonucuyla maçı yeniden ortaya getirdi. Galibi belli edecek final çeyreğinin ilk dakikalarındai bulduğu touchdown ve ekstra sayıyla durumu 33-32'ye getiren Patriots böylece maçta ilk kez üstünlüğü ele geçirdi. Fakat bu noktada muhteşem bir direnç ortaya koyan Eagles, son dakikadalarda bulduğu sayılarla durumu tekrar lehine çevirdi ve 41-33'lük skorla maçı kazanmayı başardı.
Bu sonuçla Philadelphia Eagles tarihindeki ilk Super Bowl zaferini elde ederken, Eagles'ın 29 yaşındaki quarterback'i Nick Foles da karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Foles ayrıca bir Super Bowl maçında hem throw hem de catch ile touchdown yapan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.
52. Super Bowl maçı aynı zamanda birçok rekora ev sahipliği yaptı. İki takımın toplam 1.151 yard kat ettiği maç, bu alanda sadece Super Bowl değil, tüm NFL'in en büyük rakamına ulaşılan mücadelesi oldu. Altıncı şampiyonluğunu kıl payı kaçıran New England Patriots, kaydettiği 33 sayıyla Super Bowl tarihinin en çok sayıya imza atan mağlup takımı olurken, maçtan bir gün önce sezonun en değerli oyuncusu seçilen Patriots quarterback'i Tom Brady ise toplam 505 yard mesafeli pas performansıyla bu alanda Super Bowl ve NFL Playoffları'nın rekorunu kırdı.
Bir spor müsabakası olduğu kadar dünyanın en prestijli görsel şovlarından biri sayılan Super Bowl'un devre arasında Justin Timberlake sahne alırken, ABD'li müzik yıldızı konserin bir bölümünde tribünlere çıkarak seyircilerle şarkı söyledi. Mücadeleyi ayrıca Jennifer Lopez, Bradley Cooper, Gwen Stefani ve Floyd Mayweather birçok ünlü isim tribünden takip etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam