Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Başlıyor

Jakob Ingebritsen ve Femke Bol gibi yıldızların sahneye çıkacağı şampiyonada Türkiye, Ersu Şaşma ve Tuğba Danışmaz başta olmak üzere sekiz sporcuyla yer alacak.

Hollanda 4x400 takımı, Paris 2024

Görsel kaynağı: Getty Images

Bir önceki edisyonu 2023’te İstanbul’da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Hollanda’nın Apeldoorn kentinde bugün başlıyor. Bu akşam yapılacak açılış seremonisi ve ilk seansla başlayacak olan şampiyona pazar gününe dek devam edecek. Elit seviyedeki birçok sporcu, 21-23 Mart tarihlerinde Çin’in Nanjing kentinde yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesinde kendilerini bu şampiyonada test edecekler.
Paris 2024’teki bireysel disiplinlerde altın madalya kazanan dört atlet Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda yer alacak. Bu isimler erkekler 5000 metre şampiyonu Jakob Ingebritsen, erkekler uzun atlama şampiyonu Miltiadis Tentoglou, kadınlar yüksek atlama şampiyonu Yaroslava Mahuchikh ve kadınlar gülle atma şampiyonu Yemisi Ogunleye.
Paris’te 4x400 karışık bayrak yarışını kazanan ev sahibi Hollanda, turnuvanın en iyi kadrolarından birine sahip. Femke Bol başta olmak üzere altın kazanan kadroda bulunan Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink ve Eugene Omalla da bu şampiyonada bir kez daha altın için piste çıkacaklar. İki sene önce emekliliğini açıklayan Hollandalı sprint efsanesi Daphne Schippers ise bu şampiyonada turnuva direktörlüğü görevinde bulunacak.
picture

Paris 2024, Jakob Ingebritsen

Görsel kaynağı: Getty Images

Apeldoorn’da Türkiye’yi temsil edecek sekiz sporcu bulunuyor. Madalya için en büyük umutlarımız ise Ersu Şaşma ve Tuğba Danışmaz. Üç hafta önce Liévin’da sırıkla atlama Türkiye rekorunu 5.90’a çeken Ersu Şaşma, cuma akşamı yapılacak elemeleri geçmesi halinde pazar akşamı 18.42’de başlayacak finalde Emmanouil Karalis ve Renaud Lavillenie gibi rakiplere karşı mücadele edecek. İstanbul’da düzenlenen Avrupa Salon Şampiyonası’nı kazanan ve geçen sene Roma’daki Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Tuğba Danışmaz’ın finali ise cuma akşamı 20.50’de başlayacak.
Ersu Şaşma ve Tuğba Danışmaz’ın yanı sıra üç adım atlamada Can Özüpek, 60 metrede Ertan Özkan ve Mustafa Kemal Ay, yüksek atlamada Buse Savaşkan ve Alperen Acet, 60 metre engellide de Mikdat Sevler Türkiye adına yarışacak sekiz sporcu arasında.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam