Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Beklentiler yerine geldi"

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 07/03/2011 - 18:20 GMT+2

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın ardından, "Türkiye'ye iki madalyayla dönüyoruz, şampiyonada beklentilerimizin yerine geldiğini düşünüyoruz'' dedi.     

halil akkas, paris, salon, 2011

Görsel kaynağı: AA

Terzi, İspanya'nın Barcelona kentinde geçen yıl düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndaki başarılara ek olarak, Avrupa Kros Şampiyonası'nda da milli atlet Meryem Erdoğan'ın 23 yaş altında şampiyon olduğunu, Binnaz Uslu'nun da büyüklerde ikinci olduğunu hatırlattı. 
Fransa'nın başkenti Paris'de düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'ndan da iki madalyayla döndüklerini belirten Terzi, ''Artık sporcularımız Avrupa organizasyonlarında kendilerini kabul ettirmeye başladı. Üç yarı final ve dört final koştuk, bir gümüş, bir de bronz madalyayla 12. sırada yer aldık'' diye konuştu. 
Türk atletlerin, dünya şampiyonalarında ve Olimpiyatlar’da da madalya aldığını anımsatan Mehmet Terzi, ''Artık bizim hedefimiz, buralarda da yarı final ve final koşan sporcu sayımızı çoğaltmak. Madalya sayımızı da artırmak istiyoruz, bütün amacımız bu'' ifadelerini kullandı.    
“Bir kaç madalya daha olabilirdi”
Paris'den mutlu döndüklerini dile getiren Terzi, ''Beklentilerimizin yerine geldiğini düşünüyoruz. Bir kaç madalya daha olabilirdi. Alemitu sakatlanmasaydı madalya alabilirdi veya diğer branşlarda da yarışabilirdik. Aslı Çakır, Karin Melis Mey, ve Nevin Yanıt, dünya şampiyonasına hazırlandığı için Paris'e gelmedi. Ancak ilk defa bir Avrupa salon şampiyonasına, 7'si bayan olmak üzere 12 sporcuyla katıldık. Katılım sayısı fazlaydı'' dedi.      

Asıl hedefin, Güney Kore'da 27 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek dünya şampiyonası olduğunu söyleyen Terzi, ''Avrupa birinci ligindeyiz ve süper lige çıkmak için çalışacağız. Bursa'da Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası da aralarında olmak üzere birçok uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bir hayli yoğun bir organizasyon programımız var bu yıl. Bu arada, toplantıda da sporcularımıza ve antrenörlerimize söyledim, Londra-2012'nin barajlarını bu yıl aşalım ve sporcularımızın performanslarının en yüksek seviyede olduğu bir şekilde olimpiyatlara katılalım istiyoruz'' diye konuştu. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam