Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

atletizm helsinki

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/07/2012 - 21:23 GMT+3

Helsinki'den kazanılan yedi madalyanın ardından sporcularımızın bir bölümü yurda dönerken Mehmet Terzi havaalanında açıklamalarda bulundu.

mehmet terzi, salon atletizm

Görsel kaynağı: AA

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi,
"Türk atletizminin geldiği nokta Helsinki'de görüldü. İlk kez 27 branşta yarıştık, 16 tane final, 21 tane yarı final yarışıldı. Helsinki'de dört altın iki gümüş ve bir bronz madalya aldık. Ayrıca final koşan sporcularımızın çok az farkla kaybettikleri madalyalar da var, bunlar da gerçekleştiği zaman biz Avrupa'da demir attık ve ilk sıralarda yer alıyoruz.
Mücadele ettiğimiz ülkeler Rusya, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Fransa. Bu zamana kadar böyle bir başarı olmamıştı, nereden nereye geldiğimizi görmek lazım. Türk atletizmi yoluna devam ediyor, ivmesi devam edecek.
Biliyorsunuz en büyük hedefimiz olimpiyatlar, bu zamana kadar 27 sporcumuz Olimpiyat barajını aştı. Türk atletizminin bu gelişmesine Avrupalılar şaşırıyor. Biz projelerimizle sistemli çalışmalarımızla antrenörlerimizin başarısıyla, sporcularımızın büyük gayretleriyle bugünlere geldik. Çok mutluyuz. Bütün başarılar ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. Bütün sporcularımın ve antrenörlerimi yürekten kutluyorum" dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam