Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Doha Diamond Lig

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/05/2012 - 19:39 GMT+3

Diamond League serisinin ilk ayağı gelecek hafta Doha'da başlayacak. Bu Grand Prix'de Türkiye'yi temsilen dört sporcu mücadele edecek.

ilham tabui özbilen, salon atletizm

Görsel kaynağı: AA

İstanbul'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede ikinci olan İlham Tanui Özbilen ile birlikte, Polat Kemboi Arıkan, Tarık Langat Akdağ ve Ercüment Olgundeniz de piste çıkacak.
11 Mayıs'ta yapılacak olan Grand Prix'de Türkiye'den ilk kez dört atlet yarışacak. 

İstanbul'da 1500 metre dünya salon şampiyonu olarak tarihe geçen İlham Tanui Özbilen, Kenya'daki kampını önümüzdeki hafta tamamlayarak Doha'ya geçecek. 1990 doğumlu Özbilen, sezonun ilk önemli açık hava mücadelesinde birincilik için piste çıkacak. Genç sporcu, geçtiğimiz yıl sezon sonunda Zagreb'te 3:31:37 gibi bir derece elde ederek kariyerinin en iyi koşusunu yapmıştı.

İlham dışında iki Kenya kökenli Türk sporcu daha pistte olacak. Polat Kemboi Arıkan, Doha akşamının son mücadelesi olan 3000 metrede piste çıkacak. Tarık Langat Akdağ ise, 3000 metre su engelli yarışı için zorlu rakiplerle kapışacak. 

Deneyimli atıcı Ercüment Olgundeniz ise, programın ilk yarışması olan disk atmada sahne alacak. 35 yaşındaki Olgundeniz, geçtiğimiz yıl Ankara'da 66.89 ile Türkiye rekoru gerçekleştirmişti. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam