Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye rekoru yetmedi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/03/2012 - 13:12 GMT+2

İstanbul’da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın ikinci günündeki sabah seansında Türkiye, 4x400 yarışında dördüncü oldu. 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 4x400 metre bayrak yarışında Türk Milli Takımı, Türkiye rekoruyla elendi.

halit kiliç

Görsel kaynağı: AA

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda ikinci gün müsabakaları başladı. Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gününde 12 branşta madalyalar sahibini bulacak. İlk gün 1500 metre elemelerinde finale kalan erkeklerde Kenya asıllı Türk atlet İlham Tanui Özbilen, saat 19.00'da, kadınlarda ise Aslı Çakır Alptekin saat 18.00'de finalde madalya için koşacak.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında iki seride yapılan ve ilk iki sırayı alan ülkeler ile en iyi iki dereceyi elde eden ülkelerin finale yükseleceği yarışta, Türk Milli Takımı Ali Ekber Kayaş, Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can ile mücadele etti.
Birinci seride Türkiye ile birlikte İspanya, Botswana, ABD ve Venezüella takımları yer alırken, Bahamalar yarışmadı.
Milli Takım Ali Ekber Kayaş ile yarışa başlarken, daha sonra bayrağı sırasıyla Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can taşıdı. Salonda 4x400 bayrakta ilk kez yarışan Türk Milli Takımı, 3.11.28 ile Türkiye rekoru kırarak, serisinde 4. oldu. Seride ABD 3.07.47 ile birinci, 3.10.51 ile İspanya ikinci olarak direkt finale çıktı.
İkinci serinin sonunda genel sıralamada 10. olan Türkiye, elendi.
Halit Kılıç, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, ellerinden geleni yaparak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Mehmet Güzel ise kendilerini destekleyen seyircilere teşekkür etti.
Erkekler 4x400 metre bayrakta final, yarın saat 17.40'da koşulacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam