Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Portland'da 3. güne ev sahibi ABD damga vurdu

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 20/03/2016 - 14:27 GMT+2

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda dün 11 kategoride final müsabakaları yapıldı.

Gold medalist Ashton Eaton of the U.S. reacts after winning the men's heptathlon at the IAAF World Indoor Athletics Championships in Portland, Oregon

Görsel kaynağı: Reuters

Portland'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda dün ABD'li sporcuların şovu vardı.
Şampiyonanın 3. gününde Birleşik Devletler'e ilk altın madalyayı getiren isim Michelle Carter oldu. Muhteşem bir mücadeleye sahne olan kadınlar gülle atma finalininin son atışları öncesi Carter 19.28'lik derecesiyle zirvede yer alıyordu. Macar atlet Anita Marton son hakkında 19.33'lük atışıyla ulusal salon rekorunu kırdı. Birleşik Amerikalı Carter'ın buna yanıtı ise dünyada yılın en iyi derecesiyle oldu. Geçtiğimiz yıl Pekin'de bronz madalya kazanan 30 yaşındaki sporcu, 20.21'lik atışıyla kariyerinin en iyi derecesini elde etti. Marton'un gümüş madalya kazandığı müsabakada son olimpiyat şampiyonu Valerie Adams bronz madalyanın sahibi oldu.
Bir diğer kariyer derecesi de 800 metre erkekler yarışında geldi. Birleşik Amerikalı Boris Berian, 1:45.83'lük derecesiyle altın madalyaya uzandı. Burundi'den Antoine Gakeme de 1:46.65'le kariyerinin en iyi derecesini elde ederek 2. sırayı alırken, ABD'nin bir diğer sporcusu Erik Sowinski podyumu tamamladı.
Heptatlonda ise altının en büyük favorisi Ashton Eaton sürprize izin vermedi. Birleşik Amerikalı heptatlet 6470 puanla dünyada yılın en iyi derecesini elde etti. Ukrayna'dan Oleksiy Kasyanov 6182 puanla kendi adına sezonun en iyi derecesini elde etti ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Alman Mathias Brugger ise 6126 puanla kariyer rekorunu kırarak bronz madalyaya uzandı.
Günün son yarışında ise kadınlar 60 metre yarışı yapıldı. Geçtiğimiz yıl Pekin'de 200 metrede altın madalyanın sahibi olan Dafne Schippers, bir ay önce Berlin'de 60 metreyi 7.00 saniyede koşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Portland'da da favori olarak gösterilen Hollandalı sporcu için işler beklendiği gibi gitmedi. Takozdan çıkışında sıkıntı yaşayan Schippers, devamındaki çabasına rağmen Barbara Pierre'e yetişemedi. Birleşik Amerikalı Pierre, 7.02'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi olurken, Schippers saniyenin yüzde 2'si farkla (7.04) gümüş madalyada kaldı. Jamaikalı Elaine Thompson da 7.06'yla üçüncü oldu.
3. günün sonunda Amerika Birleşik Devletleri 8 altın 4 gümüş 3 bronz madalyayla ülkeler klasmanında ilk sırada yer alıyor.
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda toplu sonuçlar için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam