Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

19 yaşındaki Kübalı Juan Miguel Echevarria'dan uzun atlamada tarihi zafer

Eurosport Türkiye

Güncellendi 03/03/2018 - 14:20 GMT+3

Echevarria, dünyada yılın en iyi derecesine imza atarak salonda tarihin en genç dünya şampiyonu oldu.

Juan Miguel Echevarria

Görsel kaynağı: Getty Images

Birmingham'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ikinci günü, dört ayrı branşta madalya müsabakalarına sahne oldu.
Büyük çekişmeye sahne olan erkekler uzun atlama mücadelesinde Kübalı Juan Miguel Echevarria, beşinci hakkında yaptığı 8.46 metrelik atlayışıyla altın madalyanın sahibi oldu. Dünyada yılın en iyi derecesini elde eden 19 yaşındaki Echevarria ayrıca bu branşta tarihin en genç salon dünya şampiyonu olmayı başardı.
Açık havada son dünya şampiyonu unvanıyla Birmingham'a gelen Güney Afrikalı Luvo Manyonga 8.44'lük derecesiyle gümüşte kalırken, salonda bir önceki dünya şampiyonu ABD'li Marquis Dendy ise 8.42'lik kariyer derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.
Murielle Ahoure
Dünyada yılın en iyi derecesinin geldiği bir başka müsabaka, kadınlar 60 metre finaliydi. Fildişi Sahili'nden Murielle Ahouré 6.97 saniye ile son sekiz yılın en iyi derecesini elde ederek şampiyonluğa ulaştı. Ahouré böylece 2012 ve 2014 yıllarında gümüş madalyada kaldığı bu branşta şeytanın bacağını kırmış oldu.
7.05 ile kariyerinin en iyi derecesini yapmasına karşın vatandaşı Ahouré'nin arkasında kalan Marie-Josée Ta Lou, geçtiğimiz yıl açık havada kazandığı 100 ve 200 metre gümüş madalyalarının yanına bir de salonda 60 metre gümüşü ekledi. Podyumun son basamağında ise yine 7.05'lik süresiyle İsviçreli Mujinga Kambundji yer aldı.
Katarina Johnson-Thompson of Great Britain reacts after winning the 800 Metres Womens Pentathlon during the IAAF World Indoor Championships on Day Two at Arena Birmingham on March 2,
Toplam beş disiplinden oluşan kadınlar pentatlonda zafere ulaşan isim ev sahibi Büyük Britanya'dan Katarina Johnson-Thompson oldu. Pentatlonun ilk müsabakası olan 60 metre engelli yarışını altıncı sırada tamamlayan Johnson-Thompson, daha sonra uzmanlık alanı olan yüksek atlamada rakiplerine fark atarak zirveye çıktı. Bir sonraki gülle atma müsabakasında ancak dokuzuncu olabilen ve genel klasmanda ikinci sıraya gerileyen 25 yaşındaki sporcu, buna karşın devamındaki uzun atlama ile 800 metre müsabakalarını ilk sırada tamamladı ve toplamda 4750 puanla şampiyonluğa ulaştı.
Avusturya'dan Ivona Dadic 4700 puanla ikinci sırayı elde ederken, Kübalı Yorgelis Rodrigues ise 4647 puanla bu alanda ulusal salon rekorunu kırarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Anita Marton
Günün bir diğer madalya müsabakası olan kadınlar gülle atmada ise Anita Marton fırtınası esti. Macar sporcu üçüncü denemesinde 19.48, altıncı denemesinde ise 19.62 metrelik atışlarıyla dünyada yılın en iyi derecesini iki kez geliştirerek rahat bir şekilde şampiyonluğa uzandı. Daha önce olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında podyumu bulunmasına karşın hiç altın madalya elde edemeyen 29 yaşındaki Marton, böylece koleksiyonundaki eksik parçayı tamamlamış oldu.
Jamaika'dan Danniel Thomas-Dodd 19.22'lik derecesiyle salonda ulusal rekor kırarak gümüş madalya kazanırken, açık havada geçtiğimiz yılın dünya şampiyonu Çinli Lijiao Gong ise 19.08 metrelik atışıyla bu kez bronz madalyada kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam