Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Glasgow'da büyük buluşma

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/02/2016 - 21:29 GMT+2

Portland'daki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na 1 ay kala atletizmin yıldızları Glsagow Grand Prix'de yarın sahneye çıkacak.

Dafne Schippers, felicitada tras ganar los 100m

Görsel kaynağı: Eurosport

Yarın düzenlenecek olan Glasgow Grand Prix'de piste çıkacak yıldızların en büyüğü kuşkusuz Mo Farah olacak. 2 kez olimpiyat, 5 kez dünya şampiyonu olan Somali asıllı Britanyalı atlet günün son yarışı olan 3000 metrede yarışacak. Glasgow, Farah'ın 2016'da koşacağı tek salon yarışı olacak.
Uzun atlamada ise dünya ve olimpiyat şampiyonu Greg Rutherford en büyük favori durumunda. Rio'da ikinci olimpiyat altınını kazanmak isteyen Britanyalı atlet, 2016'daki ilk ciddi sınavını burada verecek.
60 metrede heyecan dorukta
En büyük heyecan ise kadınlar 60 metre yarışında yaşanacak. Yılın en iyi üç derecesinden ikisine sahip olan Dafne Schippers ve Ewa Swoboda'nın katılacağı yarışta Britanya tarihinin en hızlı kadın atleti olan Dina Asher-Smith de olacak. 19 yaşındaki Swoboda, geçtiğimiz hafta düzenlenen Copernicus Cup'ta 60 metreyi 7.07'de koşarak 17 yıldır kırılamayan dünya gençler rekorunu kırıp, sezonun en iyi derecesini yapmıştı. Ancak Polonyalı genç atletten sadece bir gün sonra Berlin'de 7.00 koşan Schippers güçlü bir mesaj verdi.
Kadınlar 60 metre rekoru 23 yıldır kırılamıyor. 1993'te 6.92 koşan Rus Atlet Irina Privalova, uzun yıllar kırılamayacak rekorun sahibi olmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam