Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Golden Spike Ostrava - Asafa Powell aynı yarışı iki kez kazandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 27/06/2013 - 23:11 GMT+3

Jamaikalı atlet Asafa Powell, Ostrava’da düzenlenen 100 metre yarışını aynı gün iki kez kazandı.

Jamaica's Asafa Powell looks at the scoreboard after running in the men's 100m final during the London 2012 Olympic Games (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava kentinden düzenlenen Golden Spike organizasyonunda 100 metre için çıkış takozundaki yerini alan Powell, işaretin verilmesinin ardından 9.97 ile zafere ulaştı. Ancak rakibi Kemar Hyman’ın hatalı çıkış yaptığına kanaat getiren yarış hakemleri yarışın tekrar koşulmasını istedi.
Powell tekrar start çizgisine geldi ve bu sefer daha yavaş koşsa da 10.06 ile tekrar birinci geldi. Yarışta ikinciliği Kim Collins, 10.08 ile elde ederken, ABD’li Mike Rodgers ise 10.16 ile podyumu tamamladı.
Ostrava’ya düzenli olarak katılan Usain Bolt, bu hafta başı organizasyondan çekildiğini açıklamış ve Powell da bayrak yarışından 100 metreye geçiş yapmıştı.
Kadınlar sırıkla atlamada dünya rekortmeni Yelena Isinbayeva 4.78 metrelik atlayışı ile zafere ulaştı. Bu derece yine de bu yıl Kübalı Yarisley Silva’nın 4.90’ından daha kötü olarak dikkat çekti.
Erkeklerde sırıkla atlamada ise Fransız Olimpiyat şampiyonu Renaud Lavillenie, 5.92 metre ile Golden Spike rekoru kırdı ve yarışı kazandı.
Erkekler 400 metrede Olimpiyat şampiyonu Kirani James, 44.49 ile zaferi elde etti. Bir başka Olimpik şampiyon Tirunesh Dibaba, 10 bin metrede bu sezonki en iyi derecesini elde etti. Etiyopyalı atlet 30:26.67 ile birinci geldi.
Kadınlar 100 metre engellide Avustralyalı Sally Pearson zaferlerine bir yenisini daha eklerken, gülle atmada Valery Adams iyi bir performans sergiledi ve 20.88 metre ile birinciliği elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam