Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

asli cakir rekor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/08/2012 - 17:13 GMT+3

Londra 2012'de atletizmde kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Türkiye rekoru kırmak istediğini söyledi.

asli çakir alptekin

Görsel kaynağı: AA

Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aslı, Türk halkına teşekkür ederek, ''Türkiye'de herkesin bizimle olduğunu biliyordum. Allah herkesten razı olsun, Allah hepsinin gönlüne göre versin. Bize çok dua ettiler'' dedi. 

Yarış öncesi antrenörüne ''Hocam merak etme arkamda kocaman Türkiye var. Hepsi ekran başında dua edecek, dualar bana güç verecek ve birinci olacağım'' dediğini hatırlatan Aslı Çakır Alptekin, şöyle devam etti: 


''Bu rahatlıkla kendime güvenerek yarışa çıktım. Beni tanıyan tanımayan herkes bana dua ettiği için onlara teşekkür ediyorum. Türkiye'ye geldikten sonra herkes beni sokaklarda tanıyor. Atletizm tarihinde ilk kez 80 bin seyircinin önünde İstiklal Marşı'nı okuttum. Mutluyum, gururluyum. Buralara çok kolay gelmedik, zorlu antrenmanlarımız oldu. Tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Sıkıntılarımızda kulübümüzün bize büyük desteği oldu.'' 

Aslı, 4 senedir Olimpiyat'a hazırlandığını, çok çalışmasının sonucunda bu başarının geldiğini vurgulayarak, ''Dünya Salon Şampiyonası'nda da madalya aldım, şimdi dünya açıkta da madalya almak istiyorum. Dünya rekoru biraz zor, ama Türkiye rekorunu kırmayı hedefliyorum'' şeklinde konuştu. 

Türk gençlerinin çok yetenekli olduğunu kaydeden Aslı, bu mutluluğun sürmesi için ailelerden çocuklarını yeteneklerine göre bir spora yönlendirmelerini istedi. 
Aslı, eşi ve antrenörü İhsan Alptekin'in tamamen kendisine yönelmek için aktif sporu bıraktığını hatırlatarak, başarısında İhsan Alptekin'in çok büyük emeği olduğunu anlattı. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam