Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

bolt powell gay blake

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/07/2012 - 11:02 GMT+3

Londra 2012'de tarihin en hızlı dört atletinin 100 metrede piste çıkacak olması gözleri bu yarışa çevirdi.

Usain Bolt of Jamaica finishes first ahead of Tyson Gay of the U.S. and Asafa Powell (R-L) of Jamaica in the men's 100 metres final during the world athletics championships at the Olympic stadium in Berli

Görsel kaynağı: Reuters

Londra 2012’nin en fazla merak edilen etkinliklerinin başında erkekler 100 metre yarışı yer alıyor. Daha şimdiden çok sayıda yabancı basın kuruluşunda 100 metre ile ilgili karşılaştırmalara yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de bugünkü Guardian’da Andy Bull imzası ile yayınlandı. Bull, yazısında, olimpiyattaki 100 metre yarışına dair ilginç bir noktaya dikkat çekiyor ve elektronik kronometre kullanılmaya başlandığından bu yana ilk defa yerkürenin en hızlı dört insanının aynı yarışta koşacağını belirtiyor.
Pekin 2008’den bu yana Usain Bolt, Yohan Blake, Asafa Powell ve Tyson Gay’in derecelerindeki gelişim de gözler önüne seriliyor. Bu dört atlet arasındaki en büyük gelişim 22 yaşındaki Yohan Blake’e ait. 2008’de 10.27 koşan Blake, bugün 9.75 ile 100 metreyi tamamlıyor. Tyson Gay ise bu süreç içerisinde en inişli çıkışlı atlet. Bu durumun en büyük nedeni Gay’in yaşamış olduğu kalça sakatlığı. 30 yaşındaki ABD’li atlet söz konusu sakatlığı nedeniyle bir yıl pistlerden uzak durmak zorunda kaldı.
Olimpiyat sezonunda ise 100 metrenin en hızlı isimleri Usain Bolt ve Yohan Blake. Her iki Jamaikalı sprinter de 9.91’lik bir ortalamaya sahip. Bu sezon sadece beş yarışta yer alan Tyson 9.99’luk bir ortalama sahipken, Asafa Powell’ın da bu sezonki ortalaması 9.95.

Grafik: Guardian
100 metre
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam