Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

yelena isinbayeva

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/07/2012 - 16:59 GMT+3

Kadınlar sırıkla atlamanın yıldızı Yelena Isinbayeva, Londra’da unvan korumaya çalışacak.

yelena isinbayeva

Görsel kaynağı: Reuters

İki Olimpiyat şampiyonluğu bulunan, sahada ve salonda rekorları elinde tutan Rus atlet, art arda gelen başarısız sonuçların ardından spora bir süre ara vermişti.
29 yaşındaki Isinbayeva, bu yılla beraber tekrar çıkışa geçti. Sırıkla atlamanın kendisi için önemini anlatan Rus atlet, “Sırıkla atlama benim hayatım gibi. Çünkü bu işi yapmayı, atlamayı biliyorum. Bu benim hayat tarzım. Sanki nefes almak gibi.”
Tarihte beş metreyi geçen ilk ve tek kadın sırıkla atlamacı olan Isinbayeva, tüm zamanlarda da en iyi 11 derecenin sahibi ancak 2010 ve 2011 Isinbayeva için iyi geçmedi.
O dönemde, bir ara antrenmana ve yarışmalara ara veren isinbayeva, o günleri şöyle hatırlıyor:
“Yarışmaya katılmadan ve antrenman yapmadan geçirdiğim dönemde, sportif yaşantının ne kadar da güzel olduğunu fark ettim. Çünkü normal bir yaşam sürdüm, normal bir kadın gibi. Ama bu yaşamı da hiç ilgi çekici bulmadım. Her gün aynı şeyleri yapıyorsunuz. Farklı şeyler yapmak istedim ve gerçekten çok sıkıldım. Yarıştığım dönemde hissettiğim duyguları ve adrenalini, o dönemde aradım.”
Tarihin en iyi kadın sırıkla atlamacısı olan Yelena Isinbayeva, şimdi 2012 Londra Olimpiyatı’nda art arda üçüncü Olimpiyat altınını boynuna takmaya çalışacak. Rus yıldız hedeflerini anlattı:
“Londra’dan ne beklediğimi söylememe gerek yok. Hedefim Londra. Pekin’de olduğu gibi, orada da herşeyi yapacağım. Çünkü Pekin’de kolayca zafere uzanmıştım. Yine sağlıklı ve konsantre olacağım. Fiziksel olarak savaşa hazır olacağım.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam