Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Atletizmin yıldızları Eugene'de buluşacak

Eurosport Türkiye

Güncellendi 10/02/2016 - 14:44 GMT+2

28 Mayıs'ta Diamond Lig'in 3. ayağı olan Prefontaine Klasik'te sırıkla atlamanın yıldız isimleri sahne alacak.

Renaud Lavillenie.

Görsel kaynağı: AFP

Sırıkla atlamanın son dönemdeki en büyük yıldızı olan Fransız sırıkçı Renaud Lavillenie, Eugene'den son 3 sezondur zaferle ayrılıyor. Diamond Lig yarışlarında 6 zafere sahip olan 29 yaşındaki sporcu, geçtiğimiz sene Eugene'de 6.05 atlayarak sezonun en iyi derecesini yaptı ve Diamond Lig rekorunu kırdı. Fransız yıldızın 2016'daki en büyük hedefi Rio'da üst üste 2. olimpiyat altınını kazanmak olacak.
6 metre kulübünün en genç üyesi Barber
Dünya rekortmeni Lavillenie'nin en büyük rakibi ise Kanadalı sırıkçı Shawn Barber olacak. Geçtiğimiz yaz Pekin'de dünya şampiyonluğunu kazanan 21 yaşındaki sporcu, bu unvanı kazanan en genç atlet oldu. Ocak ayında 6 metreyi aşarak, bu barajı geçen en geç isim olan Barber, 27 Mayıs'ta elde edeceği zaferle Rio'ya moralli gitmek istiyor.
Eugene'de olacağını açıklayan bir diğer yıldız ise Raphael Holzdeppe. 2013'te Moskova'da Lavillenie'yi geçip dünya şampiyonu olan Alman sırıkçı, 2015 Pekin'de ise Barber'ın arkasında kalarak podyumun ikinci basamağında kaldı.
Dünya salon şampiyonu Konstadinos Filippidis de büyük çekişmede boy gösterecek bir diğer atlet. Yunan sırıkçı geçen sene 5.91 atlayarak ülke rekorunu kırmıştı. Bir hafta Düsseldorf'ta Barber ile yarışan Filippidis, Kanadalı rakibini geçerek zirveye çıkmıştı.
2016 IAAF Diamond Lig takvimi
6 May – Doha, KAT
14 May – Şangay, ÇİN
28 May – Eugene, ABD
2 Haz- Roma, İTA
5 Haz - Birmingham, BRİ
9 Haz - Oslo, NOR
16 Haz - Stockholm, İSV
18 Haz - New York, ABD
15 Tem - Monaco, MON
22-23 Tem - Londra, BRİ
25 Ağu - Lozan, İSE
27 Ağu - Paris, FRA
1 Eyl - Zürih, İSE
9 Eyl - Brüksel, BEL
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam