Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Felix ve Merritt'ten yılın en iyi zamanları

Eurosport Türkiye

Güncellendi 04/07/2016 - 10:27 GMT+3

ABD'deki olimpiyat elemeleri için piste çıkan iki tecrübeli isim, 400 metrede yılın en iyi zamanlarını elde ederek olimpiyat vizesini kaptı.

LaShawn Merritt of the U.S. leaves the starting block in his men's 400 metres semi-final during the IAAF World Athletics Championship (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

ABD'de düzenlenen olimpiyat elemelerinde mücadele eden Allyson Felix ve LaShawn Merritt, kendi dallarında yılın en iyi derecesini elde ederek 5 Ağustos'ta başlayacak Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı kazandı.
Oregon'daki Hayward Field'da düzenlenen elemeler kapsamında kadınlar 400 metre finalinde piste çıkan Allyson Felix, 49.68'lik zamanıyla yılın en iyi derecesine imza attı ve kariyerinde dördüncü kez olimpiyat vizesi aldı. Yarışı sırasıyla ikinci ve üçüncü bitiren Phyllis Francis ve Natasha Hastings, Rio bileti alan diğer isimler oldu.
Nisan ayında sağ ayak bileğinden yaşadığı sakatlığın etkilerini çabuk sildiğini gösteren Felix, Chandra Cheeseborough'un ardından 100, 200 ve 400 metrede olimpiyatlarda mücadele etme hakkı kazanan ikinci ABD'li kadın atlet oldu.
30 yaşındaki sporcu, Rio'da hem 200 hem 400 metrede altın madalyaya ulaşarak, 1996'da Marie-José Pérec'ten sonra bunu başaran ilk isim olmaya çalışacak.
Merritt de modaya uydu
Oregon'daki olimpiyat elemelerinde bir iyi derece de erkekler 400 metre elemelerinde geldi. Final yarışını 43.97'lik sürede tamamlayan LaShawn Merritt, böylelikle 200 metreden sonra 400 metrede de yılın en iyi derecesine ulaştı. Podyumu tamamlayan Gil Roberts ve David Verburg da Rio biletini cebine koyan diğer isimler oldu.
2008 Pekin'de 400 ve 4x400 metrenin altın madalyalı ismi Merritt, 2012 Londra'da sakatlığı sebebiyle hayal kırıklığı yaşamıştı. 30 yaşındaki sporcu, geçtiğimiz yıl Pekin'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da birinciliği Wayde van Niekerk'e kaptırmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam