Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kenya'nın Rio'ya katılması zor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 22/03/2016 - 15:02 GMT+2

Rio'ya katılması için gereken yasal düzenlemeleri 5 Nisan'a kadar hayata geçirmesi gereken Kenya'da, çalışmalara katılan bir parlamenter umutsuz konuştu.

WADA thinking of Kenyan ban due to doping inaction

Görsel kaynağı: Eurosport

Son 3 yılda 40'tan fazla sporcusunda dopinge rastlanması sonucu hakkında soruşturma yürütülen Kenya'nın 2016 Rio Olimpiyatları'na katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor.
Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) öngördüğü yasal düzenlemeleri hayata geçirmesi için 5 Nisan'a kadar süre tanıdığı Afrika ülkesinin bu tarihe kadar gereken koşulları sağlaması zor gözüküyor.
Doping karşıtı yasa çalışmalarında görevli olan eski uzun mesafe koşucusu Wesley Korir konuya ilişkin açıklama yaparak, WADA'nın istediği düzenlemeleri 5 Nisan'a kadar yetiştirme ihtimallerinin düşük olduğunu söyledi.
Şu an Kenya parlamentosunda yer alan Korir kanun tasarısının henüz parlamentoya sunulmadığını belirterek "Tasarı bugün genel kurula gelse bile bunun 5 Nisan'a kadar kanunlaşması mümkün gözükmüyor. Çünkü parlamento cuma günü tatile girecek ve 6 Nisan'a kadar kapalı olacak" dedi.
Korir, Kenya otoritelerinin Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'yle (IAAF) irtibata geçerek yasal düzenlemeler için öngörülen son tarihi biraz daha ertelemenin yollarını araması gerektiğini söyledi.
Rio'dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan Kenya'ya şartları yerine getirmesi için 11 Şubat'a kadar süre verilmiş, daha sonra bu tarih 5 Nisan'a kada uzatılmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam