Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Olimpiyat ikincisinden kansere yakalanan minik hayranına anlamlı jest

Eurosport Türkiye

Güncellendi 21/08/2016 - 17:09 GMT+3

Erkekler disk atmada olimpiyat ikincisi olan Polonyalı sporcu, kansere yakalanan 3 yaşındaki hayranının tedavi masrafları için gümüş madalyasını satıyor.

Zurich: Malachowski

Görsel kaynağı: Eurosport

Rio 2016 erkekler disk atma finalinde Christoph Harting'in ardından ikinci olan Piotr Malachowski, gümüş madalyasını minik bir hayranına umut olmak için kullanacak.
Polonyalı sporcu, nadir görülen bir tür göz kanseri olan retinoblastom'a yakalanan 3 yaşındaki Olek Szymanski'nin tedavi masraflarını karşılamak için madalyasını satacağını duyurdu.
Konuya ilişkin Facebook sayfasından açıklamada bulunan Malachowski, "Rio'da altın madalya için savaşmıştım. Ancak bugün tüm insanlara, çok daha değerli bir şey uğruna birlikte savaşmak için çağrıda bulunuyorum: Bu harika çocuğun sağlığı için." mesajını paylaştı.
Sağlığına kavuşabilmesi için New York'taki bir kliniğine gitmesi gereken küçük Olek'in tedavi masraflarının 126 bin doları bulacağı tahmin ediliyor.
Son dünya şampiyonu unvanıyla Rio'ya gelen Piotr Malachowski, favori gösterildiği disk atma finalinde rakibi Harting'in son atışta kendisini geçmesiyle gümüş madalyada kalmıştı. 33 yaşındaki sporcunun 2008 Pekin'den de bir gümüş madalyası bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam