Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kumar, Olimpiyat altını hayallerini suya düşürdü

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/04/2016 - 19:37 GMT+3

Japonya'nın Rio 2016'daki en büyük madalya umutlarından olan badminton oyuncusu Kento Momota, yasa dışı kumar oynadığı için Olimpiyat kadrosundan çıkarıldı.

Kento Momota

Görsel kaynağı: Twitter

Dünya iki numarası olan Kento Momota, geçen yıl Jakarta'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya alarak, bu turnuvada ülkesine ilk kez madalya getirmişti.
Ancak 21 yaşındaki oyuncunun Rio 2016'daki podyum hayali kötü bir alışkanlık sebebiyle başka bir bahara kaldı. Japon yasalarına göre yasak olan yeraltı kumarhanelerinde kumar oynadığı ortaya çıkan genç oyuncu bu suçu tek başına işlemedi. Londra 2012'de Japonya'yı temsil eden Kenichi Tago ile beraber geçen sene polis tarafından basılan kumarhanede kumar oynamaya devam eden Momota'nın kulübü NTT East Japan olayı doğruladı.
Takımdan yapılan açıklamaya göre, Tago tarafından Ekim 2014 ve Ocak 2015 arasında 6 kez kumarhaneye davet edilen Momota, yaklaşık 4,057 euro para kaybetti. Tago ise kumarhanin müdavimi çıktı. Aynı süreç içerisinde 60 kez kumar oynayan Japon sporcu, yaklaşık 81,000 euro kaybetti.
Tokyo 2020'de olabilir
Japonya Badminton Federasyonu Genel Sekreteri Kinji Zeniya ise bu cezayla beraber kurumun kumar karşısındaki tavrını net bir şekilde ortaya koyduklarını söylerken, Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Momota'nın yer alma şansının olduğunu sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam