Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya öldü öldü dirildi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 31/08/2011 - 18:20 GMT+3

Şampiyonanın en büyük favorisi olarak gösterilen İspanya, ilk maçında zorlanmasına rağmen Polonya'yı 83-78 ile geçti.

pau gasol, ispanya, polonya

Görsel kaynağı: AFP

Hazırlık döneminde gösterdiği müthiş performansla kendine güvenenleri yanıltmayan ve Litvanya'yadaki şampiyonaya favori olarak gelen İspanya, ilk çeyrekte takımın lideri konumundaki Pau Gasol’un bulduğu 11 sayıyla oyuna ağırlığını koydu ve periyotu 22-15 önde tamamladı.
İkinci çeyreğin ilk bölümünde güçlü rakibi karşısında oyuna tutunan Polonya, farkı 4 sayıya kadar indirdi ancak buna iyi cevap veren İspanyollar farkı açtı. İspanyollar, soyunma odasına 44-31’lik skorla önde girdi.
Üçüncü çeyrekte kendisinden beklenen farkı açamasa da yine İspanya üstünlüğü vardı. Fernando San Emetiro'nun hücumdaki nefis performansıyla rakibin yalaşmasına izin vermeyen İspanya, son çeyreğe 61-52’lik avantajla gitti.
Son çeyrekte ise ekstra bir dirençle sahada olan Polonya, farkı 4'e kadar indirmeyi başardı. 3 dakika 30 saniye kala skoru 70-65’e getiren Polonya, maçın son 2 dakikasına girildiğinde 73-69’luk skorla umudunu iyice arttırdı. Fakat Pau Gasol, Juan Carlos Navarro gibi bu seviyeleri oynamayı bilen tecrübeli yıldızlara direnemedi 83-78 kaybetti. İspanya bu sonuçla favori olarak çıktığı maçta zor da olsa kazanmasını bildi.
İki takımın da dış şutlarda sorun yaşadığı İspanya'nın 16'da 3'le, Polonya'nın da 25'te 4'le üçlük attığı karşılaşmada Pau Gasol 29 sayıyla yıldızlaşırken, Juan Carlos Navarro 23, Marc Gasol 16 sayı kaydetti. Polonya'da ise Lukasz Koszarek 19, Thomas Kelati 18 sayıyla maçı tamamladı.

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda günün diğer maçları:
SIRBİSTAN ŞANS TANIMADI
GÜRCİSTAN FARKLI KAZANDI
KARADAĞ UZATMADA GÜLDÜ
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam