Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Milli takım yurda döndü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/09/2011 - 13:57 GMT+3

Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'ne ikinci turda veda eden A Milli Basketbol Takımı yurda döndü. Hidayet ve Kerem, üzgün olduklarını belirtirken, milli takımdan emekli olduklarına dair spekülasyonları yalanladı.

kerem tunçeri, hidayet turkoğlu, a milli basketbol takımı

Görsel kaynağı: AA

Dün oynanan Sırbistan maçında aldığı sonuçla birlikte, turnuvaya havlu atan Türkiye, İstanbul'a döndü. Havaalanında NTVSpor'un sorularını yanıtlayan basketbolcular, çok üzgün olduklarını belirtirken, savunmada iyi ancak hücumda kötü olduklarını vurguladı.
Takımın tecrübeli isimlerinden Hidayet Türkoğlu şunları kaydetti:
"Şu an içinde bulunduğumuz durum, milli takımımıza, ülkemize yakışmıyor. Sevindiğimiz zamanlar da oluyor, üzüldüğümüz zamanlar da. Bu takım daha iyi yerleri hak eden bir ekipti. Ancak bazı nedenler ve şanssızlığımız bizim şu anda burada olmamızı sağladı.
Türk halkından özür diliyoruz. Onlar her zaman iyi ve kötü günlerimizde bizi destekledi. Bizler de kahrolduk. Bunun üstüne konuşulacak fazla bir şey yok. Biz bunu gerçekten hak etmiyoruz ama bazı şanssızlıklardan dolayı şu anda burdayız.
Maçları hiçbir zaman bırakmayan, istekli, arzulu bir takımdık. Ama hücumda yaşadığımız bazı sorunlar nedeniyle istediğimiz sonuçları alamadık.
Benim ve Kerem'in milli takımı bıraktığına dair spekülasyonları çıkartan çok büyük ayıp etmiştir. Milli takım formasını 1998’den bu yana giyiyorum. Bunun ne kadar şerefli, gururlu olduğunu ancak bu formayı taşıyan bilir. Ben sadece kaptanlığımın ve sporculuğumun en iyisini yapmaya çalışırım.
Birinci ağızdan söylüyorum, benim ağzımdan hiçbir zaman öyle bir açıklama çıkmamıştır. O an yeri ve zamanı değildi. 300’ün üstünde giydiğim eğer davet edilirsem bu formayı yine gururla giymeye çalışırım."
"Tüm Türk halkından özür diliyoruz"
Hidayet Türkoğlu'ndan sonra açıklamalar yapan Kerem Tunçeri'nin oldukça üzgün olduğu gözlerden kaçmıyordu.
Tunçeri, "Hepimiz üzgünüz. Ortada bir başarısızlık var. Bir-iki kişi formda olsa turnuvada yolumuza devam ederdik. Hücumda ve özellikle serbest atışlarda çok başarısızdık. Herkes canla başla savunma yaptı. Bütün maçları son bir dakikada kaybettik, bir kaç atışla kaybettik. Tüm Türk halkından özür diliyoruz." dedi.
Milli takımdan emeklilik isteme olayına değinen başarılı basketbolcu, "Biri benim sahte Twitter hesabımdan Hidayet ve benim bıraktığıma dair açıklamalar yapmış. Yaklaşık 16-17 senedir milli takım formasına hizmet ediyoruz. Eğer layık görülürsek formaya hizmet etmeye devam ederiz." şeklinde konuştu.
Ene: Daha iyisini yapmamız gerekiyordu
Yurda dönen takımın baş antrenörü Orhun Ene ise şunları söyledi:
"Üzüntülüyüz. Buradan giderken hedefimiz çok daha farklıydık. Dünya Kupası’nda aldığımız sonuçtan dolayı da büyük bir beklenti vardı. İstediğimiz sonucu alamadık, istediğimiz yere gelemedik. Zaman zaman iyi oynadığımız dönemler oldu, ancak olmadı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik, iyi de bir kadromuz vardı. Ancak sonuç olarak iyi bir sonuç alamadık.
Savunma anlamında Polonya maçı hariç, genelde iyi mücadele ettik. Tabii bu basketbolun iki tarafını da iyi oynamak çok önemli. Bir tarafta ritim yakalıyorsunuz, ancak diğer tarafta olmayınca olmuyor.
Neticede biz iyi bir takımız. Avrupa’nın, dünyanın her yerinde iyi oynamamız gerekir. Daha iyisini yapmamız gerekiyordu.
Oynayan oyuncularımız çok duygusal. Ben Kerem ve Hidayet’le konuşmadım ama, onların böyle bir sonucun ardından karar almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Spor bu, her zaman sonucu istediğiniz gibi alamıyorsunuz.
60-70 gün boyunca çok ciddi bir çalışma içerindeydik. Kerem Gönlüm’ün antrenman sırasında çapraz bağları koptu. Bu da idmanların ne kadar zorlu ve ciddi geçtiğini göstergesidir."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam