Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Navarro rüyayı bitirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/09/2011 - 19:34 GMT+3

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarı finalde Makedonya ile karşılaşan İspanya 92-80 galip geldi ve finale yükseldi. İspanya'da 35 sayı atan Juan Carlos Navarro maçın kahramanı oldu ve şampiyonın en büyük sürprizine imza atan Makedonya'yı durdurdu.

İspanya Makedonya

Görsel kaynağı: AFP

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda herkesi şaşırtarak yarı finale çıkan ve turnuvanın en büyük sürprizi olan Makedonya, favori İspanya ile karşı karşıya geldi.

İlk yarıda İspanya ile başabaş mücadele eden Makedonya, devreyi 45-44 önde kapattı. Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Makedonya'yı durduran ise Juan Carlos Navarro oldu. Bu periyotta 19 sayı bulan İspanyol yıldız, farkın açılmasını sağladı ve İspanya'yı rahatlatı.
Navarro, Slovenya maçında da üçüncü periyota 19 sayı sığdırmış ve takımını sırtlamıştı. Bu performansla birlikte İspanyollar son periyota 71-62 önde girdi.

Son bölümde kıpırdanan ve farkı azaltmayı başaran Makedonya'nın rüyasını sonlandıran ise Gasol Kardeşler ve soğukkanlı oyunuyla yine Navarro oldu. Alan savunmasına dönen rakiplerine karşı büyük bir ribaunt dominasyonu kuran Gasol Kardeşler, galibyette de büyük pay sahibi oldu. Pau Gasol 22 sayı, 17 ribaunt yaparken, Marc Gasol 11 sayı, 10 ribaunt, 5 asistle oynadı.

Juan Carlos Navarro ise 35 sayı, 4 ribauntla oynayarak Makedonya'ya "Buraya kadarmış" dedi.
İspanya bu sonuçla birlikte Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda finale yükselmeyi başardı. Yarı finalin son ayağında karşılaşacak olan Fransa-Rusya maçının galibi ise finalde İspanyollar'ın rakibi olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam