Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye neredeyse

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/09/2011 - 02:49 GMT+3

Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci turunda Türkiye ilk maçında karşılaştığı Fransa'ya 68-64 mağlup oldu. Milli takım son çeyrekte 15 sayı kadar geriye düşmesine rağmen maça ortak oldu ancak sonunu getiremedi.

kerem tunçeri, enes kanter, türkiye, fransa,

Görsel kaynağı: Reuters

A Grubu’nda son gün Büyük Britanya’nın Polonya’yı yenmesi ve alınan İspanya galibiyeti ile ikinci tura bir galibiyet taşımayı başaran Türkiye’nin ikinci turdaki ilk rakibi son maçında Sırbistan’ı mağlup ederek E Grubu’na iki galibiyet taşıyan Fransa’ydı.

Türkiye karşılaşmaya Dünya Şampiyonası’ndan beri kullandığı ilk beşten yaptığı bir değişiklik ile başladı. Formsuz olan Kerem Tunçeri’in yerine İspanya galibiyetinde büyük rol oynayan Ender Arslan sahadaydı.

Mücadeleye Türkiye çok etkili başladı. Ömer Onan’ın üçlükleri ve Ömer Aşık’ın hücum ribaundlarındaki etkinliği ile skor 10-2’ye geldi. Ancak sonrasında Tony Parker, Fransa’da sorumluluk almaya başlayınca fark da yavaş yavaş kapansa da Milli Takım ilk çeyreği 14-12 önde geçti.

İkinci çeyreğin başında ise daha kısa bir beşle sahaya çıkan Türkiye ribaundlardaki üstünlüğünü Fransa’ya kaptırdı. Pota altında Traore’yi etkili kullanan Fransa devredeki son beş dakikaya 23-20 önde girmeyi başardı. Sonrasında Türkiye’de Emir Preldzic ve Enes Kanter ile skora tutunmaya çalışsa da Fransa savunmasındaki atletik yetenek devreye girdi ve ilk yarı 31-27 Fransa üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyreğe üst üste sayılarla giren Fransa skoru 36-29’a kadar getirdi. Tony Parker’ı bir türlü durdurmayı başaramayan Milliler, Fransa’nın erken faul problemine girmesini iyi değerlendirince fark daha fazla açılmasa da son iki dakika içinde yakalanan 10-0’lık seriyle fark bir anda arttı ve son çeyreğe Fransa’nın 13 sayılık üstünlüğüyle girildi: 57-44

Son çeyrekte Hidayet Türkoğlu'nun oyuna ağırlığını koymasıyla A Milli Takım hücumda biraz toparlandı. Son dört dakikaya girilirken skor 61-54'e kadar geldi. Sonraki üç dakika iki takım da skor anlamında büyük bir kısırlık yaşadı. Ancak Türkiye yine de son dakikaya girerken farkı beşe kadar indirdi. Maçın bitimine 45.6 saniye kala Ersan basket faulden bulduğu üç sayıyla skoru 63-61'e kadar getirdi. 25 saniye kala ise Kerem Tunçeri bomboş bir üçlük buldu ama bunu değerlendiremedi. Tony Parker'ın serbest atışlarından sonra ise Emir Preldzic müthiş bir üç sayılık buldu ve fark 1'e kadar indi. Son hücumda beş saniyelik süre içerisinde Türkiye topu oyuna sokamadı. Devamında Tony Parker bir kez daha serbest atışlardan isabetleri bulunca Fransa sahadan 68-64'lük galibiyetle ayrıldı.

TÜRKİYE (64): Emir Preldzic 11 (2 ribaund), Ömer Onan 8 (1 ribaund), Ersan İlyasova 10 (10 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund, 3 asist), Oğuz Savaş 6 (2 ribaund), Ömer Aşık 10 (11 ribaund), Ender Arslan 2 (1 asist), Enes Kanter 4 (2 ribaund), Hidayet Türkoğlu 13 (8 ribaund),
FRANSA (68): Joakim Noah 7 (4 ribaund), Nicolas Batum 13 (1 ribaund), Kevin Seraphin 2, Charles Kahudi 8 (5 ribaund, 1 asist), Tony Parker 20 (6 ribaund, 5 asist), Ali Traore 8 (2 ribaund), Florent Pietrus 4 (4 ribaund), Nando De Colo (3 ribaund, 2 asist), Boris Diaw 3 (5 ribaund,1 asist), Mickael Gelabale 3 (2 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:14-12
2.PERİTOT:13-19
3.PERİYOT:17-26
4.PERİYOT:20-11
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam