Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yunanistan kazanmayı bildi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/09/2011 - 23:29 GMT+3

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda F Grubu’nda ilk maçlar tamamlandı. Günün öne çıkan karşılaşmasında Yunanistan, Slovenya’yı 69-60 ile geçerken Rusya ve Makedonya da rakiplerini geçmeyi başardı.

yunanistan

Görsel kaynağı: Reuters

Baştan sona yakın geçen karşılaşmada ilk devre 37-25 Yunanistan üstünlüğü ile geçildi. Slovenya üçüncü çeyrekte mükemmel bir savunma yaptı ve rakibine 10 dakikada sadece yedi sayı imkanı verdi. Son bölümde sazı yeniden eline alan Yunanistan sahadan 69-60’lık galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi Yunanistan’da 19 sayı üreten Nikolaos Zisis oldu. Slovenya’da ise takımın en üretken ismi Jaka Lakovic oldu.
Şampiyonanın sürpriz takımlarından Finlandiya ise güçlü Rusya karşısında direnemedi. Baştan sona üstün bir performans sergileyen Rusya sahadan 79-60’lık galibiyetle alındı. Rusya’da Andrei Kirilenko 14 sayı üretirken Finlandiya’nın en skorer ismi ise 14 sayı ile Shawn Huff oldu.

Gürcistan ile Makedonya arasındaki mücadelede ise 65-63’lük skorla sahadan galibiyetle ayrılan taraf Makedonya oldu. Bo McCalebb 27 sayı ile maça damgasını vururken Gürcistan’a Nikoloz Tskitishvili’nin 20 sayısı yetmedi.
İlk maçlar sonunda F Grubu’nda Rusya üç galibiyetle altı puanla birinci sırada bulunurken bir diğer altı puanlı takım Makedonya ise ikinci sırada bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam