Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Avrupa Şampiyonası 2013 - Millilerin rakibi Belarus

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/06/2013 - 10:56 GMT+3

2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın çeyrek finalinde yarın Belarus ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Takım hedefe kilitlendi.

Türkiye Kadınlar Basketbol A Milli Takımı

Görsel kaynağı: AA

Şampiyonada E Grubu’nu tek mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan A Milli Kadın Takım 18:00’de Belarus ile son dörde kalma mücadelesi verecek. Karşılaşma NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.
İlk turda sırasıyla Ukrayna, Karadağ, Slovakya'yı geçen Ay-Yıldızlılar, ikinci turda da İtalya ve İsveç'i yenen Milliler, gruptaki son maçında ise İspanya’ya 61-48’lik skorla mağlup olup grubu ikinci sırada tamamlamıştı. İspanya karşısında oyunu kontrol edemediklerini ve bu hatayı çeyrek final maçında tekrarlamayacaklarını belirten A Milli Kadın Takımın Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu“Belarus maçı tabii ki şampiyonada şu ana kadarki en önemli maçımız olacak. Kadrolarında bazı değişiklikler yapmış olsalar da bizim yakından tanıdığımız bir rakip olduklarını söyleyebilirim. Pota altında önemli uzunları ve dışarıdan da etkili şutörler var. Eğer bu maçı kazanmak istiyorsak savunma direncimiz en üst noktada olmalı ki ben öyle olacağına inanıyorum. Bugünkü antrenmanda taktiksel olarak çalışmalarımızı yapıp hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.

A Milli Kadın Takımın Kaptanı Nevriye Yılmaz ise 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Belarus’yı grupta mağlup ederek elediğimiz maçı hatırlatarak, “Bir önceki şampiyonada onları grupta yenip elemiştik. Bu nedenle bu karşılaşmayı rövanş olarak görebilirler. Hazırlıklı olmamız gerekiyor. Takım halinde kenetlenmiş durumdayız. Her ne kadar bu maçı kazanırsak yarı final maçının hemen bir gün sonra olması bizim için bir dezavantaj olsa da adım adım gitmemiz lazım. Önce Belarus’yı yenelim, sonra yarı final maçını düşünmeye başlarız” şeklinde konuştu.

Rakip Belarus
Çeyrek finaldeki rakip Belarus, şampiyonanın ilk turunda D Grubu’nda mücadele etmiş ve Çek Cumhuriyeti’ni 60-39, Hırvatistan’ı da 57-43 mağlup etmesinin ardından Litvanya’ya 67-72 yenilmiş fakat bu sonuca rağmen grubu lider tamamlamıştı. İkinci turda ise F Grubu’nda Sırbistan’a48-54 yenildikten sonra Büyük Britanya’yı 71-61 yenen takım, ikinci turdaki son maçında ise Fransa’ya 50-58 yenilerek grubu üçüncü sırada tamamlamıştı. 

Belarus’nın şu ana kadar oynadığı 6 maçta Yelena Leuchanka, 9.8 sayı ve 9.3 ribaund ortalamaları yakalayarak takımının liderlik rolünü üstlenirken, Katsiaryna Snytsina 8.5 sayılık bir katkı verdi. Ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Anastasiya Verameyenka ise 7.5 sayı, 5.8 ribaund ve 2.0 blok ortalamaları dikkat çekti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam