Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

C Grubu'na yakından bakış

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/09/2013 - 13:26 GMT+3

Slovenya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'na yakından bakış.

İspanya'nın ateşli taraftarları

Görsel kaynağı: Reuters

Polonya
Zorlu grupta İspanya ve Slovenya’nın ardından tur vizesi arayacak olan Polonya, 2009’da kendi evindeki şampiyonada ikinci tura çıkma başarısı göstermişti. Türkiye ile aynı grupta yer aldığı 2011 Litvanya’da ise tur şansını son maçta aldığımağlubiyetle yitirmişti.
Bir önceki şampiyonada kadroda yer almayan Marcin Gortat boyalı alanda takımın en önemli kozu olacak. Hem içerden hem dışardan oynayabilen Lampe ile birlikte turnuvanın en ürkütücü pota altı ikililerinden birini oluşturuyorlar. Polonya kısaları iyi şutörlerden oluşsa da, uzunları kullanma ve pozisyon yaratmadaki sınırlı becerileri sıkıntı yaratacaktır. Bu noktada Thomas Kelati’nin bireysel yeteneklerine güvenmek durumundalar.
Kilit oyuncu: Marcin Gortat
X faktör: Thomas Kelati
Son üç hazırlık maçı
Polonya 85-66 Büyük Britanya
Polonya 73-57 İsveç
Polonya 68-81 Türkiye
Slovenya
Ev sahibi Slovenya, hazırlık maçlarında elde ettiği iyi sonuçlarla turnuva öncesi beklentileri yükseltti. Grupta İspanya’nın ardından en güçlü takım konumunda bulunuyorlar. Her şey istedikleri gibi giderse, Eurobasket’teki en iyi derecesi dördüncülük olan Slovenleri bu kez madalya seremonisinde izleyebiliriz.
Erazem Lorbek’in yokluğunda takımda liderlik görevini Goran Dragic üstlenecek. Dragic’in yanında bu sezon gösterdiği iyi performansla Barcelona’nın yolunu tutan Bostjan Nachbar ve 2.16’lık pivot Mirza Begic önemli bir rol üstlenecek. Takımın en yaşlı oyuncusu olan Jaka Lakovic de tecrübesiyle kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçınmayacak bir isim olarak göze çarpıyor.
Kilit oyuncu: Goran Dragic
X faktör: Mirza Begic
Son üç hazırlık maçı
Slovenya 81-74 Karadağ
Slovenya 92-84 İtalya
Slovenya 65-70 Fransa
İspanya
Son iki turnuvanın şampiyonu bu sefer de kuşkusuz en büyük favori. Slovenya’ya Pau Gasol, Juan Carlos Navarro ve Serge Ibaka’dan yoksun olarak gelen İspanya, hazırlık maçlarını kayıpsız geçti.
Hem hücumda hem savunmada takımın pota altı yükünü çekecek olan Marc Gasol’ün rolü oldukça kritik. Uzunlarda nispeten dar bir rotasyona sahip olan İspanya’nın kısaları ise göz kamaştırıyor. Oyun kurucu pozisyonunda Jose Calderon ve Ricky Rubio gibi iki NBA oyuncusunun yanı sıra, Sergio Llull ve Sergio Rodriguez’e de sahipler. Sergio Scariolo’nun yerine takımın başına geçen Juan Orenga da bu turnuvayla rüştünü ispat etmeye çalışacak.
Kilit oyuncu: Marc Gasol
X faktör: Rudy Fernandez
Son üç hazırlık maçı
İspanya 85-84 Fransa
İspanya 80-67 Büyük Britanya
İspanya 100-46 Büyük Britanya
Hırvatistan
Yetenek açısından üst düzey bir kadroya sahip olmasına rağmen takım olmakta zorlanan Hırvatistan, istikrarsız bir görüntü çiziyor. Hazırlık maçlarındaki kötü performans turnuva öncesi soru işaretlerini arttırdı.
Marko Tomas’ın sakatlığı nedeniyle kadroda olmaması, savunma konusunda zaten sıkıntılı olan Hırvatları zor duruma düşürüyor. Ante Tomic ve Luka Zoric gibi iki elit uzuna sahip olsalar da, hücumda organizasyonu sağlayacak gerçek bir oyun kurucuya sahip değiller. Zira Roko Ukic ve Dontaye Draper bu konuda güvenilebilecek isimler değil.
Kilit oyuncu: Ante Tomic, Bojan Bogdanovic
X faktör: Roko Ukic
Son üç hazırlık maçı
Hırvatistan 71-88 Sırbistan
Hırvatistan 52-81 Türkiye
Hırvatistan 77-55 Belçika
Çek Cumhuriyeti
Kadrosunda yaşları 20 ile 24 arasında değişen altı oyuncu bulunan Çek Cumhuriyeti, bu turnuvada iddialı konumda olmasa da umut vaadeden gençleriyle geleceğe göz kırpıyor.
Takımı sırtlaması beklenen genç yetenekler Tomas Satoransky, David Jelinek ve Jan Vesely’ye, Çeklerin daha önceki iki Eurobasket tecrübesinde de kadroda yer alan Jiri Welsch ve Lubos Barton tecrübeleriyle destek verecek. Hazırlık maçlarında istikrarsız bir görüntü çizen Çek takımının turnuvayı en azından bir galibiyetle kapatması için günlük performanslar epey belirleyici olacak.
Kilit oyuncu: Jan Vesely
X faktör: Tomas Satoransky
Son üç hazırlık maçı
Çek Cumhuriyeti 55-69 Litvanya
Çek Cumhuriyeti 59-72 Belçika
Çek Cumhuriyeti 83-68 Belçika
Gürcistan
Zaten sınırlı bir kadroya sahip olan Gürcistan’ın, NBA patentli iki oyuncusu Zaza Pachulia ve Tornike Shengelia’nın yokluğunda Eurobasket 2011’deki 11.lik derecesini tekrarlaması bile zor görünüyor.
Gürcülerin bu turnuvadaki en önemli silahı, son dönemde başarılı örneklerini sıkça gördüğümüz devşirme Amerikalı kontenjanından Ricky Hickman. Maccabi formasıyla iyi bir sezon geçiren oyun kurucu, İsrail ekibinde bir süre birlikte forma giydiği Giorgio Shermadini ile takımın lokomotifi olacak. Güçlü grupta üst tura çıkma ihtimalleri ise hayli düşük.
Kilit oyuncu: Ricky Hickman
X faktör: Manuchar Markoishvili
Son üç hazırlık maçı
Gürcistan 74-73 İsrail
Gürcistan 75-77 İsrail
Gürcistan 83-88 Litvanya
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam