Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beklenen istifa geldi, Tanjevic dönemi bitti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/09/2013 - 11:29 GMT+3

Slovenya'da yaşanan başarısızlık sonrası beklenen oldu ve bu sabah yapılan basın toplantısında Bogdan Tanjevic'in istifasının federasyon tarafından kabul edildiği açıklandı.

Bogdan Tanjevic, Finlandiya maçındaki oyundan memnun değil

Görsel kaynağı: AA

Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Bogdan Tanjevic, Harun Erdenay ve Hidayet Türkoğlu katıldı.
Turgay Demirel, yönetim kurulunun Bogdan Tanjevic'in istifasını kabul ettiğini açıkladı. İlk kez 2004 yılında Türkiye'nin başına geçen Tanjevic, 2010'da sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmıştı. Milli takımdaki ikinci dönemi Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısızlıkla sona eren Tanjevic böylece görevinden ayrılmış oldu.
Turgay Demirel'in açıklamaları:
"2013 yazı başarıyla başlamıştı. Böyle de sonuçlanmasını ve bu toplantıyı şampiyona sonrası düzenlemeyi ümit ediyorduk."
"Bu sonuç hepimiz için hayalkırıklığı oldu."
"Kadromuzun en güçlü kadro olması için federasyon olarak her türlü fedakarlığı yaptık, en iyi çalışma ortamını sağladık."
"Tanjevic’in istifasını kabul ediyoruz. İkinci dönem sona erdi. Daha başarılı bir ortamda bu vedayı yapmak isterdik. Aslında bu bir veda değil. Bizlerden kopmayacaktır."
"Teknik yapılanma yapılacak. Bugüne kadar kullandığımız usul ve metodları gözden geçireceğiz. Yanlışlarımızı değerlendireceğiz."
"Hidayet’e teşekkür ediyorum. Sadece 2006’da sakatlığı nedeniyle yer alamadı. 300 kez milli formayı giydi. Arkadaşlarına ve pek çok türk gencine örnek oldu."
Hidayet Türkoğlu'nun açıklamaları:
"Yıllardır bizi baştacı yapan Türk halkına teşekkür ediyoruz. Bizi her koşulda sahiplendiler. Onları yarı yolda bıraktığımız için çok üzgünüz."
"Bu ülkede başım dik yürüyebiliyorsam bu formaya sahip çıktığımdandır."
"Her türlü eleştiriye açığız, fakat eleştirilerin kırıcı değil, yapıcı ve birleştirici olması gerekir. Bu takımın kaptanlığını yapmış bir insanın bize sahip çıkmak yerine yaptığı açıklamalar bizleri üzmüştür. Milli takım oyuncuları ve yetkililerinden özür dilemesi gerekir."
"Daha önce oyuncuların hiç Galatasaraylı, Fenerbahçeli diye ayrıldığını görmedim. NBA'dekiler ve diğer Türk oyuncular diye ayrılıyor. Bunun çok saçma olduğunu düşünüyorum."
Harun Erdenay'ın açıklamaları:
"Enes mazeret bildirmeden turnuvaya gelmedi. Daha sonra Twitter hadisesi yaşandı. Onu kamuoyundan özür dilemeye davet ettik, 'Benim özür dilemeye ihtiyacım yok' dedi."
"Enes çok değerli bir oyuncu. Umarım önümüzdeki dönemde özür diler ve milli takım formasını giyer."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam