Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tanjevic: İyi oynadık

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/09/2013 - 01:00 GMT+3

Türkiye, EuroBasket 2013'te İsveç’i 87-74 mağlup etti. Mücadelenin ardından baş antrenör Bogdan Tanjevic ve Doğuş Balbay bir basın toplantısı düzenlendi.

Koç Bogdan Tanjevic ve Doğuş Balbay'ın basın toplantısı

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, D grubunda elde edilen ilk galibiyetin ardından “Bu geceki gibi çok zor bir durumdayken iyi oynadık ve üzüntümüze rağmen dayanıklılık gösterdik. Kerem Gönlüm harika oynadı. Topu çok iyi paylaştık. Asistlerimiz de bunu gösteriyor. Kolay bir maç olmadı. Rakibimiz iyi mücadele etti. Yarın da Rusya karşısında kazanmaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.
İsveç Başantrenörü Brad Dean de, “Rusya maçındaki enerjiyle oynadık ama sanırım ben Jerebko’yu sahada fazla tutarak bir hata yaptım. Zaten bizim sorunumuz da kadro derinliği. Rus oyuncularla Türkiye’den daha iyi eşleşmiştik. Rakibimizi kutluyorum. Fizik üstünlükleri nedeniyle hücumlarımızda işimizi zorlaştırdılar. Tüm perdelemelerde adam değiştiler. Kendi hücumlarında da içeriden yüksek yüzdeyle oynadılar. Üç sayı çizgisinin gerisinden de %45 ile isabet buldular. Buna top kayıplarımız da eklenince 13 sayı ile yenilmemiz şaşırtıcı” dedi.
A Milli Takımımızın oyun kurucularından Doğuş Balbay ise, “Topu çok iyi paylaştık. Herkes hem hücumda hem de savunmada görevini yaptı. Hücum setlerimizi iyi uyguladık. Tüm turnuva boyunca böyle oynamamız gerekirdi ama bugün kendimizi gösterdik” açıklamasını yaptı.
"Bazen olmuyor"
Ay-Yıldızlılarımızın tecrübeli ismi Kerem Gönlüm de maç sonrasında yayıncı kuruluşa şu demeci verdi: “Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden geleni yaptık ama bazen olmuyor. Çok iyi hazırlandık ama belli ki bir şeyleri yanlış yaptık. Hepimiz çalıştık ama olmadı. Kötü başladık, Finlandiya’yı yenmemiz gerekirdi. İtalya maçını da çok istedik fakat maalesef erken turnuvayı kapattık. Bizim açımızdan konuşulacak çok şey var. Ne olursa olsun biz hep beraberiz. Kimse havlu attılar diye düşünmesin. Biz onlardan da çok üzülüyoruz. Takımımızda kötü niyetli kimse yok. Sahada o mücadeleyi vermemiz gerekiyordu ama maalesef biz bunu eksik yaptık. Çok istedik ama olmadı. Artık herkes kendi evinin önünü süpürecek.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam