Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Pınar Karşıyaka play-off biletini kendi elleriyle TOFAŞ'a verdi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 13/05/2017 - 19:10 GMT+3

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. haftasında Pınar Karşıyaka'yı iki uzatma sonunda 88-82 yenen TOFAŞ, play-off için son bileti rakibinin elinden kaptı.

Pınar Karşıyaka - TOFAŞ

Görsel kaynağı: AA

Pınar Karşıyaka - TOFAŞ arasında iki uzatmaya giden maç uzun yıllar unutulmayacak bir mücadeleye sahne oldu.
Ligin son haftasında Gaziantep Basketbol'un İstanbul BBSK'yı 92-76 yenmesinin ardından play-off'a sekizinci sıradan girmek için Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda oynanan maçta ev sahibi Pınar Karşıyaka play-off biletini adeta kendi elleriyle verdi.
Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan karşılaşmayı 6 sayı farkla kazanan Pınar Karşıyaka'ya son haftaya 1 galibiyet üzerinde girdiği rakibi karşısında 5 sayı ve altındaki her mağlubiyet sekizinci sıra için yetiyordu.
Final niteliğindeki maça hızlı başlayan TOFAŞ, Micic'in etkili oyunuyla ilk çeyreği 28-17 önde kapattı. İkinci çeyrekte savunmada vidaları sıkan Pınar Karşıyaka aradaki farkı eritti ve TOFAŞ devreye 39-36 önde gitti.
Üçüncü çeyrekte Mejia ve Copeland ile skor üretmekte zorluk çekmeyen TOFAŞ rakibine yalnızca 11 sayı şansı tanıdı ve son çeyreğe 55-47'lik avantajla girdi.
Green'in yanlışlıkla attığı serbest atış Pınar Karşıyaka'yı play-off'tan etti
Son üç dakikaya 61-55 önde giden TOFAŞ, play-off'a çok yakındı fakat Mike Green'in üst üste bulduğu 5 sayıyla fark 1'e kadar indi. Bitime 21 saniye kala 64-62 geride olan Pınar Karşıyaka'da serbest atış çizgisine giden ABD'li guard Mike Green, ilk atışında isbeti buldu ve farkı tekrar 1'e indirdi. Bu sırada İzmir ekibinin benchi averaj hesabını düşünerek oyuncuya şutu kaçırmasını söyledi fakar ikinci atışı potalı atan Green istemeden de olsa skoru eşitledi. Skorun 64-64' gelmesinin ardından maçı uzatma çeyreğinde 6 sayıyla kazanmayı hedefleyen TOFAŞ, Mejia ve Barış Ermiş ile kullandığı dört serbest atışı da bilerek sokmadı ve maçta uzatma çeyreğine gidildi.
İlk uzatma çeyreğinin son 57 saniyesine 70-70 beraberlikle girildi. 30 saniye kala skor 72-72 oldu, Ponitka'nın kaçırdığı atıştan sonra TOFAŞ maçı bir kez daha uzatmaya götürmek için 9 saniye kala Micic ile serbest atışları kaçırdı, Muhammed Baygül'ün 1 saniye kala üçlüğü sayı olmayınca oyun bir kez daha uzadı.
İkinci uzatmanın bitimine 2 dakika kala TOFAŞ, 79-78 öne geçti. 01:17 kala TOFAŞ, Kaya Peker ile farkı 3 sayıya (81-78) çıkardı. 38 saniye kala TOFAŞ, play-0ff'a kalmasını sağlayacak 6 farkı Sammy Mejia ile buldu: 84-78.
30 saniye kala Mike Green çizgiye gitti ve kaçırmadı: 84-80
20 saniye kala Micic çembere gidip bitirdi: 86-80
8 saniye kala Dajuan Summers serbest atışları 2/2 ile kullandı ve fark Karşıyaka'nın işine gelen 4 sayıya (86-82) düştü.
2 saniye kala TOFAŞ dip oyunundan Sammy Mejia ile basketi buldu ve skoru 88-82'ye getirerek maçı 6 farkla kazanıp play-off'lara kaldı.
Pınar Karşıyaka'yı mağlup eden TOFAŞ, rakibini averajla geçerek ligi 8. sırada tamamladı ve play-off'a kalan son ekip oldu. Bursa temsilcisi, play-off çeyrek final serisinde normal sezonu lider bitiren Fenerbahçe'nin rakibi oldu. İzmir ekibi 8 sene sonra play-off dışında kalarak büyük üzüntü yaşadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam