Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Son derbi Galatasaray'ın

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/12/2010 - 08:45 GMT+2

Büyük çekişmeye sahne olan yılın son derbisinde kazanan Galatasaray Cafe Crown oldu. Evinde ağırladığı lider Fenerbahçe Ülker’i 67-56 mağlup eden sarı-kırmızılılar, ligdeki galibiyet sayısını 10’a çıkardı ve liderliği ele geçirdi.

galatasaray cafe crown

Görsel kaynağı: AA

Galatasaray, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Shipp, Caner, Rochestie, Rancik ve Ermal, konuk Fenerbahçe ise Ukic, Ömer Onan, Lavrinovic, Kaya Peker ve Emir Preldzic beşlisiyle başladı. Derbide, kulüplerin aralarında daha önce yaptıkları anlaşma uyarınca Fenerbahçeli taraftarlar salona alınmadı.
Ukic’in basketiyle başlayan Fenerbahçe, Ömer Onan’la 5-0’lık seri yakaladı. Sarı-kırmızılılar ilk iki buçuk dakika geride kalırken ilk basketini Shipp’le buldu. Konuk takım, rakibinin 4-0’lık galibiyet serisini Kaya Peker’in basketiyle son verdi: 7-4. Galatasaray, rakibinin güçlü savunması karşısında hücumlarından sonuç alamazken Fenerbahçe son üç dakikaya 13-5 önde girdi. Bu sezon Fenerbahçe Ülker’in 16,6 sayı ortalamasıyla en skorer oyuncusu olan Ömer Onan, farkı çift hanelere çıkardı: 15-5. Ev sahibi, çift haneli skor ortalamasına sahip oyuncularından Josh Shipp’in üst üste basketleriyle farkı eritmeyi başardı ve ilk periyot 15-12 sona erdi.
İkinci periyoda Tutku Açık’ın basketiyle başlayan Galatasaray, savunmadaki direnciyle de rakibine şans vermedi ve ilk dakika sonunda 16-15 öne geçti. Fenerbahçe suskunluğunu Oğuz Savaş’ın basketiyle bozdu ve yeniden skor avantajını elde etti. Cimbom’un çitt haneli skor ortalamasına sahip isimlerinden Preston Shumpert üçlüğü ise yeniden skora denge getirdi: 19-19. Mücadele gücü yüksek ikinci periyot karşılıklı basketlere sahne oldu. Bu sezon Eurocup maçları da dahil Abdi İpekçi’de oynadığı son dokuz karşılaşmasında galip gelen Galatasaray, Shumpert’in üst üste sayılarıyla rakibi karşısında 27-24 üstünlüğü ele geçirdi. Fenerbahçe, Oğuz Savaş’ın basketiyle ilk yarıyı 29-27 önde kapattı.
Üçüncü periyoda Darjus Lavrinovic’in basketiyle başlayan sarı-lacivertliler skoru 29-29 yaptı. Özellikle ikinci çeyrekte büyük başarı kaydeden sarı-kırmızılıların savunması, bu periyotta açıklar verdi. Hücumda iyi organize olan Fenerbahçe, son beş dakikaya 40-37 önde girdi. Ev sahibi hücumlarından sonuç alamazken final periyoduna Fenerbahçe’nin 44-42 üstünlüğüyle girildi. Galatasaray Cafe Crown bu çeyrekte 8 top kaybı yaptı ve 8 top çaldı. Sarı-lacivertliler ise 11 top kaybı ve 5 top çalmayla oynadı.

Galatasaray Shipp’in basketiyle yeniden beraberliği yakaladı 44-44. Hakemin kararına saha kenarındaki Neven Spahija’dan gelen itirazlar, Fenerbahçe aleyhine teknik faulü getirdi. Son periyotta yeniden toparlanan sarı-kırmızılılar, 7 sayılık fark yakaladı 52-45. Kenardan gelen oyuncularıyla da sayılar üreten ev sahibi, son beş dakikaya 54-48 önde girdi. Fenerbahçe'nin üst üste gelen atakları karşısında iyi savunma yapan ev sahibi, son beş dakikaya 54-48 önde girdi. Galatasaray Cafe Crown, yılın son derbisini 67-56 kazandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam