Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası: İspanya 66-56 Türkiye

Eurosport Türkiye

Güncellendi 04/10/2014 - 21:19 GMT+3

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda İspanya Torrens'in 28 sayıyla oynadığı maçta Türkiye'yi 66-56 yenerek finale yükseldi.

İspanya - Türkiye

Görsel kaynağı: AA

Türkiye'de düzenlenen Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye İspanya'ya 66-56 yenilerek final şansını kaybetti.
Türkiye yarın ABD-Avustralya maçının kaybedeni ile üçüncülük maçına çıkacak.
Maça hızlı başlayan Türkiye'nin 5-0'lık serisine İspanya 9-0'lık seri ile karşılık verdi. Nevriye ile hücumda toparlanan Türkiye 11-10 öne geçse de bu oyuncunun 2 faule ulaşmasıyla kenara gelmesi İspanya'nın dengeyi kurmasını sağladı.
İlk çeyrekte iki takımın akrşılıklı sayılarıyla geçti ve çeyreği 20-19 İspanya önde geçti.
İkinci çeyrekte ilk 3 dakikada iki takım da sayı bulamazken bu dakikadan sonra yine karşılıklı sayılarla oyun devam etti. İspanya bu çeyreği 28-27 önde seçerken Nevriye'nin 3 faule çıkması Türkiye'nin handikapı oldu. Nevriye'nin kenarda olduğu anlarda İspanya açılan farkı kapattı.
Üçüncü çeyreğe başlarken Türkiye yeniden oyunda üstünlüğünü kurdu ve özellikle 32-30 geride olduğu oyunu Nevriye'nin üstüste 9 sayısıyla geçti. Ancak bu dakikadan sonra İspanya alan savunmasıyla Türkiye'nin hücumunu etkisizleştirdi. Türkiye de hücum ribaundlarını alamadı ve geri dönüşlerde zorlanınca İspanya 3. çeyreği 41-39 önde geçti.
Son çeyreğe Türkiye diğer çeyreklere göre daha tutuk başladı. İspanya Torrens'le üstüste sayılar buldu ve farkı açtı. Sanders'e bir pozisyonda hatalı yürüme çalınmasına Türkiye koçu Ceyhun Yıldızoğlu'nun itirazına teknik faul çalınamsıyla İspanya 52-44'lük sonuçla 8 sayılık farka ulaştı. Mola alan Türkiye buna rağmen toparlanamadı ve fark 12 sayıya kadar çıktı. Son 4 buçuk dakikaya 12 sayı farkla önde giren İspanya bu farkı maç sonuna kadar korudu ve maçı da 10 sayı farkla 66-56 kazanmayı bildi.
Özellikle bu çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Alba Torrens, 28 sayıya ulaştı ve İspanya'nın hücum gücünün neredeyse tek başına üstlendi.
Maçtan notlar
2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası yarı finalinde İspanya'yla karşılaşan A Milli Takımı Türk basketbolseverler yalnız bırakmadı.
Toplam 13 bin 800 kişi kapasiteli Ülker Sports Arena'da yapılan karşılaşmada, tribünlerde yer yer boşluklar olmasına karşın çok sayıda kişi müsabakayı izlemeye geldi. Kurban Bayramı'nın ilk gününde gerçekleştirilen müsabakayı yaklaşık 8 bin basketbolsever takip etti.
Günün ilk iki sıralama maçında üst tribünler perdelerle kapatılırken, Türkiye-İspanya maçında tüm tribünler kullanıldı.
Bakan Kılıç tribünde
A Milli Takım'ın İspanya ile oynadığı önemli karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tribünden takip etti. Müsabakayı izlemeye eşi Eda ve kızı Ece'yle gelen Bakan Kılıç'ı, salon girişinde FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel karşıladı.
Bakan Kılıç, Türkiye'nin dün Sırbistan'a karşı çok güzel bir maç çıkarıp yarı finale kaldığını belirterek, "Dün akşam büyük bir mücadele gösterdiler. Geriye düşmelerine rağmen büyük bir azimle maçı aldılar. Ümit ediyoruz ki bu akşamki İspanya maçında da aynı kararlılığı gösterirler. Onların motivasyonlarının çok yüksek olduğuna inanıyorum. Ailece bu bayram gününde inşallah bir bayram daha yaşarız" ifadelerini kullandı.
Akif Çağatay Kılıç, bütün İslam aleminin ve Türk milletinin Kurban Bayramı'nı da kutladığını sözlerine ekledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam