Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Potanın Perileri yarı finali hedefliyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/10/2014 - 17:50 GMT+3

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, 2014 FIBA Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde yarın Sırbistan ile oynayacakları maçta yarı finale kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı - Potanın Perileri

Görsel kaynağı: AA

Ay-yıldızlıların, Ülker Sports Arena'da yaptığı antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Yıldızoğlu, Sırbistan'ın turnuvanın güçlü ekiplerinden biri olduğunu belirtti.
Maçta rakiplerinin etkili özellikleri karşısında dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Yıldızoğlu, şunları kaydetti:
"Sırbistan top çalmada turnuvanın en başarılı takımlarından biri. Oyuncuları çok fazla bireysel inisiyatif alıyor. Dolayısıyla bu konularda bizim çok uyanık olmamız gerekiyor. Buna yönelik çalışmalar yaptık. Oyuncularımız çok tecrübeli, konsantrasyonları üst seviyede olacaktır. Onlara karşı sahada uyanık kalarak cevap vereceğiz diye düşünüyorum. Ayrıca hücum güçleri yüksek. Buna da özel önlemler aldık. Takım olarak iyi savunma yapıp, yardımlaştıktan sonra sorunları aşacağımızı düşünüyorum. Onların da bir takım zafiyetleri var. Biz yarın bütün gücümüzü kullanıp yarı finale yükselmek istiyoruz."
Ceyhun Yıldızoğlu, bildikleri bir takımla karşılaşacaklarını dile getirerek, "Sırbistan kadın basketbolunda yükselmekte olan bir ülke. Onlar da sonuna kadar mücadele edeceklerdir. Bizim de büyük hedeflerimiz var. Yarı final oynamak istiyorsak bu maçı mutlaka geçmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Işıl Alben: "Galibiyete olan inancımız tam"
A Milli Takımı'ın başarılı oyuncularından Işıl Alben, Sırbistan karşısında galibiyete olan inançlarının tam olduğunu anlatarak, "Sırbistan iyi oyunculardan kurulu ve tempolu oynayan bir takım. Daha önce defalarca karşılaştık ve rakibimizi yakından tanıyoruz. Yarın sahada tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Galibiyete olan inancımız tam. Umarım her şey istediğimiz gider ve yarı finale kalırız" diye konuştu.
Işıl Alben, Türk basketbolseverlerin yarın karşılaşmada kendilerinin yalnız bırakmayacağına inandığını ifade etti.
Milli oyuncu Birsel Vardarlı ise Sırbistan'ı geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda yendiklerini hatırlatarak, "Ancak o maçta Dabovic oynamamıştı, bu sefer o da oynuyor. Onlar tabi iki senedir yükselişe geçmek istiyorlar. Biz de gün geçtikçe daha iyi oynayan bir ekibiz. Üçte üç yaparak buraya geldik. Ben önümüzde maçları hücum anlamında daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Ankara'daki gibi seyircileri burada bizi desteklerken görmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Dizindeki hafif sakatlık nedeniyle Mozambik maçında tedbir amacıyla oynayamayan Birsel Vardarlı, şu an için herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını, Sırbistan maçına hazır olduğunu anlattı.
Bu arada A Milli Takım, Sırbistan maçı hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam