Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

besiktas eurochallenge

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/04/2012 - 11:08 GMT+3

Beşiktaş Milangaz, Eurochallenge Kupası dörtlü finalini kazanarak kupayı müzesine götürmek istiyor.

beşiktaş milangaz

Görsel kaynağı: AA

Bu sezon Basketbol Erkekler Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş Milangaz, son 4 takım arasına kaldığı EuroChallenge Kupası'nın hazırlıklarını sürdürüyor.
27-29 Nisan tarihleri arasında Macaristan Debrecen kentinde Szolnoki Olaj'ın 8 bin 500 kapasiteli salonu Fönix Hall'da düzenlenecek turnuvada Siyah Beyazlı takım ilk maçını 27 Nisan'da ev sahibi Szolnoki Olaj ile yapacak. Turnuvanın diğer yarı finali de Fransa'nın Elan Chalon ve Rusya'nın Triumph Lyubertsy ekipleri arasında gerçekleşecek. Beşiktaş, Szolnoki Olaj takımını mağlup etmesi halinde 29 Nisan Pazar günü diğer eşleşmenin galibi ile final maçında karşı karşıya gelecek.
Ataman: Zor bir mücadele bizi bekliyor
Dörtü Final öncesi Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman, zor bir turnuvanın kendilerini beklediğini belirterek, şunları söyledi:
"Turnuva için hazırlıklarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Maç günü yaklaştığında da rakibimiz Szolnoki Olaj üzerine taktik çalışmalara başlayacağız. Kağıt üzerinde kadrolara bakıldığı zaman rakibimiz Szolnoki Olaj en zayıf ekip olarak gözüküyor, ama ev sahibi olmanın bu tip turnuvalarda büyük avantajı oluyor. Bu açıdan bakıldığında zor bir mücadele bizi bekliyor. Sonuçta ortada bir Avrupa kupası var ve dört tane de aday var. Ancak önceliğimiz kupayı düşünmeden yarı finali geçmek olacaktır. Kupalar kazanıldığında değerleri daha fazla anlaşılıyor. Erkekler basketbolda 1996 Anadolu Efes'in kazandığı Koraç Kupası dışında bir Avrupa kupası yok. Ülkemizde çok üst düzey takımlar kurulmasına rağmen bir türlü yeni bir kupa kazanılamadı. Şimdi bizim elimizde böyle bir fırsat var. Milangaz ile birlikte bu sezon iyi bir işbirliği içindeyiz. Türkiye Kupası'nı kazanarak motive olduk. Şu an için herkes bu kupanın ve Avrupa Şampiyonluğu'nun ne demek olduğunu tam farkına varmayabilir, ama eminimki o gün geldiği zaman tüm Beşiktaş taraftarları gönülden bizim arkamızda olacaktır. Hatta Türkiye bizim arkamızda olacak. Sonuçta bir Avrupa kupası kazanılacak."
Ataman, turnuvada ev sahibi Szolnoki Olaj dışındaki Fransa'dan Elan Chalon ve Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımlarının da kuvvetli ekipler olduğunu söylerken turnuva için bir favori belirlemenin zor olduğunu dile getirdi. Ergin Ataman, şöyle konuştu:
"Diğer yarı finalinde favorisi belli değil. Elan Chalon takımı bu sene Fransa'da çok büyük bir çıkış yakaladı. Şu anda kendi liginde ikinci sırada. Liderle aralarında bir puan fark var ve şampiyonluk mücadelesi veriyorlar. EuroChallenge Kupası'nda da çok önemli bir mücadele göstererek son dört takım arasına kaldılar. Triumph Lyubertsy takımı da Rus Ligi'nde CSKA Moskova'nın arkasından üçüncü sırada. Rus Ligi'nin de ne kadar güçlü olduğunu gördük. Diğer yarı final mücadelesinin de çok çekişmeli olacağını düşünüyorum. Açıkcası hangi takımın daha kuvvetli olduğunu söylemek çok zor. Ancak şu anda tek düşüncemiz orada nasıl basketbol oynayacağımız konusudur. Bugün itibari ile takımın sağlık durumu iyi. Sezon içinde ciddi sıkıntılar yaşadık. Sadece Can Akın sezonu kapattı. O'nun dışında sakatlık yaşayan oyuncularımızın durumları iyi. Umarım sağlam bir şekilde oraya gideriz. Beşiktaş Milangaz olarak çok iyi bir kadromuz var ama geniş bir kadromuz yok. Elimizdeki fazla dakika alan oyuncularımızla oraya gidebilirsek o kupayı alacağımıza inanıyorum."
Barış Hersek: Umarım bu kupayı alıp bu duyguyu herkese yaşatırız
Takımın genç oyuncularından Barış Hersek, Dörtlü Final'i heyecan ile beklediklerini ifade ederek, "Takım olarak çok iyi bir durumdayız. Çok iyi bir form grafiğimiz var. EuroChallenge Kupası maçlarını çok iyi oynadık. Dörtlü Final'de de çok iyi maçlar çıkarıp Anadolu Efes'ten sonra Türkiye'ye ikinci Avrupa kupasını getirmek istiyoruz. Umarım bu kupayı alıp, bu duyguyu herkese yaşatırız" dedi.
Serhat Çetin: Çok tehlikeli bir takımız ve herkes bizden korkuyor
Oyunculardan Serhat Çetin ise, Türkiye Kupası'nın ardından EuroChallenge Kupası'nı ve Türkiye Ligi'ni kazanarak üçte üç yapmak istediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Kafa olarak hazırız ve Dörtlü Final'i bekliyoruz. Bir yandan da Türkiye Ligi'ni ilk üç içinde bitirmek istiyoruz. Ancak hepimizin bilinç altında Dörtlü Final olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İlk rakip Macar takımı olacak. Buraya kadar geldiklerine göre tehlikeli bir takım olduklarını düşünüyorum. Ancak biz, 'biz' gibi oynadığımız takdirde ilk turu rahat geçeceğimize inanıyorum. Böyle bir kupanın Beşiktaş'ın tarihinde olmaması ve Türkiye tarihinde de sadece Anadolu Efes'in Koraç Kupası'nı kazınmış olması bizi daha çok heycanlandırıyor. Önümüzde büyük bir şans var ve kupa elimize kadar geldi. Kupa sonrasında Türkiye Ligi'ni de kazanmak istiyoruz. Çok tehlikeli bir takımız ve herkes bizden korkuyor. Türkiye Ligi'nde de şampiyonluk ve neden üçte üç olmasın diye düşünüyoruz Şu anda çok yakınız bu başarılara ve umarım olur."
Beşiktaş, EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali için 25 Nisan Çarşamba günü Macaristan'a giderek kampa girecek.
Turnuvanın programı ise şöyle:
27 Nisan Cuma:
19.00 Szolnoki Olaj - Beşiktaş Milangaz
21.30 Elan Chalon - Triumph Lyubertsy
29 Nisan Pazar:
19.00 Üçüncülük maçı
21.30 Final maçı
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam