Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Efes, Siena'yı devirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/01/2011 - 22:41 GMT+2

Top 16’da G Grubu’nun ilk haftasında Efes Pilsen grubun favorisi Montespaschi Siena’yı Sinan Erdem Spor Salonu’nda 60-58 mağlup etti.

igor rakocevic, efes pilsen

Görsel kaynağı: AA

Karşılaşmaya Kerem Gönlüm’ün basketiyle başlayan Efes Pilsen, Rakocevic ve Thorton’le üst üste sayılar bulup ilk altı dakikayı 11-4’le önde geçti. Ancak periyodun kalan kısmında Milovan Rakovic’i savunmada durdurmakta zorlanan ev sahibi farkın kapanmasına engel olamadı: 18-17.

İkinci çeyrekte ise savunmaların savaşı vardı. İki takım da savunmasını bu periyotta üst seviyeye çıkarınca Efes Pilsen 11, Siena da 10 sayı bulabilince lacivert-beyazlılar devre arasına 29-27 önde girdi.

İkinci yarıya 6-0’lık bir seri ile giren Efes Pilsen iki dakika sonunda 35-27’lik skorla farkı sekize çıkardı. Bu dakikadan sonra da ikinci periyottaki harika savunmasına özellikle pota altında Roberts’la devam eden ev sahibi üçüncü çeyreğin bitimine dört dakika kala 37-31 öndeydi. Kalan bölümde aradaki farkı koruyan Efes Pilsen fian periyodun 47-40 önde girdi.

Son periyotta da etkili savunmasını sürdüren Efes Pilsen son dakikalarda Siena'nın farkı kapatmasına engel olamamasına rağmen karşılaşmadan 60-58'lik galibiyetle ayrıldı.

Mücadelede Efes Pilsen adına Igor Rakocevic 17 sayıyla oynarken Kerem Gönlüm 6 sayı 5 ribaund 5 asist istatistikleriyle maçı tamamladı. Yeni transfer Flip Murray üç dakika sahada kaldı. Konuk takımda Milovan Rakovic'in 16 sayısı mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam