Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Euroleague başlıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/10/2011 - 11:27 GMT+3

Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu THY Euroleague’de 2011-2012 sezonu, bugün B Grubu'nda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ile CSKA Moskova takımları arasında yapılacak maçla başlayacak. Anadolu Efes ise perşembe günü Partizan ile karşılaşacak.

ersan ilyasova, anadolu efes

Görsel kaynağı: AA

Avrupa'nın basketbolda en önemli kupasında, diğer grup maçları ise 19-20 ve 21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Ligin normal sezonunda 4 grupta 24 takım mücadele edecek. A, B, C ve D gruplarında 6'şar takım normal sezonu ilk 4 sırada bitirmek için büyük bir rekabetin içine girecek. 2011-2012 sezonunda grup maçları 22 Aralık 2011 tarihinde sona erecek. Gruplarında ilk 4'e girecek ekipler 2. turda (Top 16) mücadele etme hakkını elde edecek. 18 Ocak-1 Mart 2012 tarihleri arasında oynanacak 2. tur maçları sonunda gruplarında ilk iki sırada yer alan ekipler, yarı finalde yer alacak. Yarı final karşılaşmaları 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında oynanacak.
Dörtlü Final İstanbul'da olacak
THY Avrupa Ligi bu sezon Türkiye için ayrı bir önem taşıyor. Türk takımların organizasyonda mücadele etmesinin yanında, THY Avrupa Ligi'nin Dörtlü Final'i İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda olacak.
Dörtlü Final, 11-13 Mayıs tarihleri arasında oynanacak.
İlk kez 3 Türk takımı mücadele edecek
Basketbolun devlerinin mücadele ettiği THY Euroleague'de bu sezon ilk kez 3 Türk takım birden yer alacak.
Yıllardır bu büyük turnuvada yer alan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in yanı sıra elemelerde başarılı olarak gruplara kalmayı başaran Galatasaray Medical Park da bu sezon ilk kez THY Euroleague'de başarı kovalayacak.
Türk takımların maçları
Organizasyondaki Türk takımlarından Fenerbahçe Ülker ilk maçını kendi sahasında oynarken, Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park ise sezonu deplasmanda açacaklar.
Fenerbahçe Ülker, A Grubu'nda grubundaki ilk hafta maçında 19 Ekim Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Caja Laboral'i konuk edecek.
C Grubu'nda yer alan Anadolu Efes deplasmanda Sırbistan'ın Partizan mt:s takımıyla 20 Ekim Perşembe günü karşılaşırken, Galatasaray Medical Park ise 19 Ekim Çarşamba günü yine dış sahada Polonya'nın Asseco Prokom takımıyla karşı karşıya gelecek.
İspanya en fazla takımla temsil edilecek
Ligde İspanya'dan 5 takım birden sezon sonunda İstanbul'da olmak için mücadele verecek.
İspanya'nın (Bizkaia Bilbao Basket, Caja Laboral, Unicaja, Real Madrid, FC Barcelona Regal) ardından İtalya (Bennet Cantu, EA7 Emporio Armani Milan, Montepaschi Siena) ve Türkiye (Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park) en fazla takımla yer alacak diğer ülkeler olacak. Bu ülkelerin ardından Yunanistan (Olympiakos, Panathinaikos) ve Rusya (CSKA Moskova, Unics Kazan) 2'şer takımla, Fransa (SLUC Nancy), Almanya (Brose Baskets), Hırvatistan (KK Zagreb), Litvanya (Zalgiris Kaunas), Belçika (Belgacom Spirou), İsrail (Maccabi Electra), Sırbistan (Partizan mt:s), Polonya (Asseco Prokom) ve Slovenya (Union Olimpija) da 1'er ekiple organizasyonda yer alacak.
THY Euroleague’de gruplarına göre ilk hafta maçların programı şöyle:
A Grubu / 19 Ekim Çarşamba
Fenerbahçe Ülker-Caja Laboral
Bennet Cantu-SLUC Nancy
21 Ekim Cuma
Bizkaia Bilbao Basket-Olympiakos
B Grubu / Bugün
Zalgiris Kaunas-CSKA Moskova
20 Ekim Perşembe
Panathinaikos-Unicaja
Brose Baskets-KK Zagreb
C Grubu / 20 Ekim Perşembe
Partizan mt:s-Anadolu Efes
Belgacom Spirou-Real Madrid
EA7 Emporio Armani Milan-Maccabi Electra
D Grubu / 19 Ekim Çarşamba
Unics Kazan-Montepaschi Siena
Asseco Prokom-Galatasaray
20 Ekim Perşembe:
Union Olimpija-FC Barcelona Regal
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam