Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fener kendini hatırladı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/12/2011 - 23:03 GMT+2

Pire’deki maçta Olympiakos'a mağlup olan Fenerbahçe Ülker rövanşı vermedi. 86-70 kazanan sarı-lacivertlilerde Jerrells 17 sayı 5 asistle maça damgasını vururken, Kanarya bu galibiyetle grupta ikinci sıraya yükseldi.

Fenerbahçe Olympiakos

Görsel kaynağı: AA

İkili averajda Caja Laboral’e iki maçta da kaybederek büyük avantaj yitiren Fenerbahçe Ülker’de hedef, Olympiakos’u iç sahada yenerek Top 16 öncesi grupta iddialı bir konuma gelmekti. Bu doğrultuda maça Ukic ve Ömer Onan’ın etkili oyunuyla başlayan Kanarya, beşinci dakikayı 12-8’lik üstünlükle geçti. Periyodun kalan bölümünde sahadaki beşi kısaltan Ivkovic’in tempoyu arttırmasıyla birlikte Olympiakos oyuna ortak olurken, ilk on dakikalık dilim 17-16 Olympiakos’un üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci periyotta takımlar başa baş mücadeleyi sürdürürken, Glyniadakis penetreleriyle Fenerbahçe Ülker savunmasını en çok zorlayan isimdi. Devrenin son bir dakikasına iki sayının üzerine çıkmayan fark, tekrardan Ukic’in yönlendirdiği hücumlarla Kanarya lehine 6’yı gördü ve ilk yarı 42-36’lik sonuçla bitti.
Maçın ikinci bölümüne Ukic ve Oğuz’un basketleriyle başlayan sarı-lacivertliler, farkı ilk kez on sayı seviyesine çekerek Ivkovic’i üst üste molalara zorladı. Hines ve Kalin Lucas’ın sayılarıyla kırılma anlarını iyi geçen Olympiakos, üçüncü periyodu 59-56 geride tamamladı.
Final periyodunda ise Fenerbahçe Ülker forması altında en iyi maçlarından birini çıkaran Curtis Jerrells’ın şovu vardı. Asistleri ve skor üretimiyle Kanarya’yı hücumda taşıyan Amerikalı oyuncu takımı lehine farkı tekrardan çift hanelere çekti. İkili averajda öne geçmek için 7 sayının üzerinde kazanması gereken Fenerbahçe Ülker, kalan dakikaları bunun bilincinde oynayıp parkeden 86-70'lik skorla galip ayrılmasını bildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam