Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Liderlik umutları söndü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/12/2010 - 01:06 GMT+2

THY Euroleague C Grubu mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Montepaschi Siena ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe deplasmanda kötü bir oyun sergileyerek rakibine mağlup oldu. Siena bu galibiyetle gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

fenerbahçe ülker, cholet basket

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Palaestra Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Fenerbahçe oldukça kötü başladı. Roko Ukic’in sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Fenerbahçe hücumda oldukça zorlandı. Bunun aksine Siena, evinde oldukça başarılı bir performans sergiledi. Hem iyi savunma yaptı, hem de etkili ataklarıyla sarı-lacivertlilerin direncini kırdı. İlk çeyrek Montepaschi’nin 27-14’lük üstünlüğü ile sona erdi.
Saman alevi gibi parlayan bir oyun sergileyen Fenerbahçe ikinci çeyrekte farkı indirecek gibi olduğu her durumda, ev sahibi buna izin vermedi ve Fenerbahçe’nin basit hatalarından faydalanarak sayılar buldu. Fenerbahçe ilk çeyrektekine nazaran daha iyi bir basketbol sergilese de fark devreye giderken daha da açıldı. 49-30
Üçüncü çeyreğin başlarında toparlanma emareleri gösteren Sarı-Kanaryalar, Ukic’i çok aradı. Düzenli hücum etmekte zorlanan Fenerbahçe’nin farkında etkisiyle gardı düştü ve periyotta 72-49 Siena üstünlüğü vardı. Fenerbahçe sakatlıklar nedeniyle oldukça etkisiz oldu. Çok basit top hataları yapan sarı-lacivertliler bu çeyrek sonrası maça havlu attı.
Son çeyrekte ise tamamen maçtan kopan Fenerbahçe liderlik mücadelesi verdiği rakibine 94-65 yenilmekten kurtulamadı. Bu sonuçla Montepaschi Siena, C Grubu’nu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Fenerbahçe’nin ikincilik mücadelesi verdiği Regal Barcelona da geceyi mağlubiyet ile kapattığı için, Türkiye temsilcisi eğer Cholet’yi gelecek maçta yenerse, grubu ikinci olarak tamamlayacak.
Siena’da McCalebb 22 sayı, 7 asist, David Moss, 15 sayı, 3 ribaund, Kaukenas, 13 sayı ve Lavrinovic, 10 sayı, 11 ribaund ile oynarken, Fenerbahçe’de Marko Tomas 11 sayı, Oğuz Savaş, 10 sayı, 6 ribaund, Lavrinovic, 11 sayı, 5 ribaund ile direnen isimler oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam