Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Epik maç Maccabi’nin

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 23/03/2012 - 00:15 GMT+2

THY Euroleague son sekiz turunda ilk karşılaşmayı kazanan Panathinaikos, OAKA’da bu kez epik bir maçın sonucunda 94-92’lik skorla kaybederek Maccabi’nin seride durumu 1-1’e getirmesine izin verdi.

david bluthental, kostas tsartsaris

Görsel kaynağı: AFP

Harika bir hücüm performansı sergileyip, 93-73 kazandığı ilk maçın yanında Panathinaikos bu sefer alışılmışın dışında bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda 15 saha içi isabetinin 14’ünü asistten üreten Yoncalar, maç boyunca tam 30 üçlük deneyerek de Blatt’in ekibini farklı yönden alt etmeye çalıştı.
Özellikle boyalı alandan sayı üretmekte büyük güçlük çeken rakibi karşısında Ohayon’la etkili olan Maccabi, son çeyrekte rakibinin farkı eritmesini seyretti. Jasikevicius ile Papaloukas’ın eski günlere nazire yaparcasına düellosu ortamı ısıtırken, Panathinaikos bitime 14 saniye kala Kaimakoglou’nun serbest atışlarıyla durumu 83-83’e getirdi ve maçı uzatmaya götürdü.
Uzatma dakikalarında David Blu’nun üçlüğü Maccabi’yi tekrardan öne geçirirken, 15 saniye kala serbest atışlardan tekini kaçıran Keith Langford Pao’ya bir şans daha verdi. Son hücümda üçlüğü kaçıran Diamantidis’in ribaundunu alan Jasikevicius maçı eşitlemek için yeterli fırsatı bulsa da, hakemlerden beklediği faul düdüğünü duyamadı ve karşılaşmayı 94-92 Maccabi Electra kazandı.
Maccabi'de 42 dakika oyunda kalan Devin Smith, 15 sayı 9 ribaundla galibiyette başrolü üstlenirken, üretiminin büyük bir bölümünü kritik dakikalarda yapan David Blu 16 sayı kaydetti. Üçüncü periyodun yıldızı Yogev Ohayon 15, Keith Langford ise 17 sayıyla oynadı.
Panathinaikos'ta ise Kostas Kaimakoglou 20 sayı 4 ribaund, Mike Batiste 16 sayı 9 ribaund 6 asist, Dimitris Diamantidis 12 sayı 5 ribaund 6 asistle oynadı. Dördüncü çeyrekteki geri dönüşü başlatan Sarunas Jasikevicius ise 15 sayı attı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam