Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ettore messina, roportaj,

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/09/2012 - 19:29 GMT+3

Yeniden CSKA Moskova’nın başına geçen Ettore Messina, geri dönüşüyle ilgili Rus basınına detaylı bir röportaj verdi. Efsane koç gelecek sezon için Euroleague’de Fenerbahçe ve Efes’i Final Four'a aday gösterirken, kendi kariyeri adına da ilginç anekdotlar paylaştı.

ettore messina

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Bay Messina, öncelikle merhaba. Tekrardan CSKA’ya dönüşünüz size ne hissettiriyor? Koridorlarda yeniden yürüdüğünüzde, geçmiş deneyimlerinizi hatırlıyor musunuz?
Elbette. Tekrardan Moskova’da olmaktan son derece mutluyum. Burada, sevdiğim insanlarla çalışmak beni mutlu ediyor. CSKA’nın benim için önemli kısmı, kendimi burada evimde gibi hissetmem. Burası benim ailem gibi.
CSKA neden Sırp oyunculara yöneliyor? Nenad Krstic, Milos Teodosic’in yanında, Vladimir Micov ve Zoran Erceg takıma katıldı. Aslında Sırpların anlaşılması zor mizaca sahip oldukları bilinir.
Benim için Sırp oyuncuların, Ruslardan bir farkı yok. Krstic ve Teodosic zaten takımdalardı, ekstradan Erceg ile Micov’u takımımıza yarar sağlayabilecekleri için kadroumuza kattık. İkisi de CSKA’da oynayabilecek kapasitedeler. Tekrar ediyorum, benim için Sırplar ile Rusların, Siyahi oyuncular ile Beyazlar’ın bir farkı yok. Bir oyuncu iyidir veya kötüdür; benim gözettiğim fark bu. Ülkesi, ten rengi veya geçmişi benim için önem taşımıyor.
Micov ve Erceg transferleri için ne söylemek istersiniz?
Vladimir dört pozisyonda da oynayabilen bir oyuncu. Oyun kurucu, şutör gard, doğal pozisyonu olan üç numara ve aynı zamanda uzun forvette forma giyebiliyor. Söylenilenleri anladığı anda uygulayacak kadar zeki ve üst düzey bir pasör. Erceg ise oyunu bilen genç bir oyuncu. O boyda birinin bu sıklıkta üçlük atması bizim sistemimizde çok önemli bir silah.
Takımdan iki kilit oyuncu, Andrei Kirilenko ve Alexey Shved ayrıldı. İki oyuncu da gelecek sezon NBA’de forma giyecekler. Özellikle Shved için ne öngörmek lazım?
Shved orada oynayabilecek yeteneğe sahip. CSKA’dan doğru yaşta ayrılıyor ve bence Minnesota ona başarılı olması için gerekli şansı verecek. Ancak aynı zamanda, NBA’in yetenekten ziyade fiziksel yanının büyük önem taşıdığını söyleyebilirim. Alexey’in fiziksel anlamda çalışması ve daha güçlü olması gerekiyor. Ben Shved’in NBA seviyesinde çok ilgi çekici bir oyuncuya dönüşeceğini düşünüyorum.
Okyanus ötesindeki deneyiminiz size neler kattı?
Amerika’da bulunduğum süre içerisinde koçların oyuncular ile iletişimini, nasıl organize olduklarını ve antrenman sistemlerini gözlemleme şansına eriştim. Maçlar öncesinde takımların, rakiplerini gözlemledikleri raporların hayati önem taşıdığını söyleyebilirim. Orada çalışmaktan çok keyif aldım, eğer daha genç olsaydım muhtemelen NBA’de kalırdım.
picture

ettore messina, cska moskova

Görsel kaynağı: AFP

Bu sezon sadece Final Four yapmanın CSKA için başarı olmayacağını söylemek adil mi?
Bakın, CSKA’da her sezon başladığında, herkes Final Four bekler. Yani benim düşündüklerim insanların CSKA ile ilgili öngörülerini veya kalıcı fikirlerini değiştirmeyecek. O yüzden ben, sezon öncesi bunu söylemenin pek önemli olmadığını düşünüyorum.
Peki, mevcut baskı üzerine ne söylemek istersiniz?
Bence, kabullenebildiğiniz baskı kadar sizi iten ve bu kadar güçlü olan dünya üzerinde başka bir şey yok. Taraftarın fikirlerine saygı duyuyorum ve kulüpte görev alan herkes CSKA’nın Final Four’da yer alması için çalıştı. Oyuncuların parkeye yüzde 101’lerini koyacaklarını ve Dörtlü Final’de yer almak için ellerinden geleni yapacaklarını biliyorum. Şu anda yapmamız gereken iki şey var: Çalışmak ve beklemek.
Gelecek Euroleague sezonu için ne öngörüyorsunuz? Sizce kim favori ve kimler sürpriz yapabilir?
Birçok takım ekonomik anlamda sıkıntı yaşadı ve bunların başını Olympiakos ve Panathinaikos çekiyor. Onları değişirken gördük ve gelecek sezonda da daha iyi veya daha kötü durumda olacaklarını bilemeyiz. Ayrıca üç Türk takımı, özellikle Fenerbahçe ve Efes dikkat çekici bir yaz dönemi geçirdiler. Gelecek sene onları Final Four yarışında görmemiz muhtemel. Ayrıca üç İspanyol takımı ve Maccabi her zaman favoriler arasındalar. Milano da mücadeleci bir takım yaratmak için önemli paralar harcadı. Tüm bu nedenler dolayısıyla, gerçekte ne olacağını bilemem. Bence ne olacağını anlamak için biraz vakit geçmesi gerekecek.

Olimpiyat’ta yorumcu olarak televizyon başındaydınız. Nasıldı?
Bunu beni TV başında dinleyenlere sormalısınız. Herhangi bir fikrim yok ama Sky gibi profesyonel bir ekiple çalışmaktan ötürü şanslı olduğumu söyleyebilirim. Yaptığım işten büyük keyif aldım.
picture

antoine rigaudeau, ettore messina

Görsel kaynağı: AFP

Sizi yeniden milli takımda çalışırken görecek miyiz?
Evet!
Peki herhangi bir ülkeden teklif aldınız mı?
Hayır, henüz almadım. Zaten bu işteki sorununuz bu, asla kalıcı olarak çalışacağınız takıma karar veremezsiniz. Maalesef ulusal takımlar da yaz döneminde aktif oluyorlar, bu nedenle bilmiyorum. Ben Olimpiyat Oyunları dolayısıyla bir milli takım çalıştırmak istiyorum. Daha önce bu deneyimi hiç yaşamadım ve kariyerimin sonuna kadar bu organizasyona katılmak beni mutlu eder.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam