Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

euroelague final four

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/05/2012 - 17:03 GMT+3

Türk basketbolunun iki önemli ismi Turgay Demirel ile Harun Erdenay, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen açılış toplantısı sonrasında Eurosport.com Türkiye’ye Final-Four’dan beklentilerini anlattı.

Turgay Demirel Harun Erdenay

Görsel kaynağı: AA

Yarın başlayacak Euroleague Final-Four öncesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Milli takımlar yardımcı antrenörü Harun Erdenay, turnuvadaki favorilerini ve öngörülerini bizimle paylaştılar.
Türkiye’de düzenlenen Final-Four hakkında ne düşünüyorsunuz?
Harun Erdenay: Bence NBA play-off’u ile beraber dünya basketbolunda düzenlenen en büyük organizasyon bu. Herkesin gözü İstanbul’un üzerinde. Çok sert geçen bir rekabet sonunda dört takımın burada kozlarını paylaşıp Avrupa’nın en büyüğü olmak için savaştığını göreceğiz. Umarım birbirinden keyifli mücadeleler olur.
Turgay Demirel: Euroleague, basketbolda Avrupa’nın en üst düzey kupası. En güçlü takımlarının yer aldığı lig. Bu takımlar arasından en iyi dördü İstanbul’da kupayı almak için mücadele edecek. Hepsi de buraya geleyi hak eden ekiplerdi. Bu tür organizasyonların ülkede basketbolun tanınmasına, sevilmesine katkıları oluyor. Bizim ülkemizde basketbol zaten çok üst düzey bir spor dalı. 2001 Avrupa Şampiyonası, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası; bunları çok üst düzey bir şekilde düzenlediğimizi düşünüyorum. Tabii ki bu sefer kulüpler düzeyinde bir organizasyon. Gelen takımların en iyi şekilde vakit geçirmesini sağlamaya çalışıyoruz.

Favoriniz kim?
Erdenay: CSKA en büyük favorim. Bütün sezon boyunca çok iyi oynadılar. Çok yetenekli, tecrübeli oyunculara sahipler. Bu tip bir organizasyonda favori göstermek çok zor ama birini söylemem gerekiyorsa bu CSKA olur.
Demirel: Gerçekten çok zor bir soru. CSKA’da Nenad Kristic sakat. Durumu belirsiz. Eğer oynarsa onları diğer takımlardan şanslı görüyorum. Oynamadığı takdirde de dört takımın şansı eşit bence. Tam gücüyle oynarsa CSKA bir adım önde olabilir.

Finallerin en değerli oyuncu kim olur?
Erdenay: CSKA kazanırsa, Milos Teodosic en büyük favorim.
Demirel: Yarı finalden kimin geleceğini bilemeyiz. Panathinaikos çıkarsa Diamantidis olur. CSKA kupaya uzanırsa, Kirilenko ile Teodosic diğer adaylarım.

Unutamadığınız Euroleague anınız var mı?
Erdenay: Elbette. Play-Off’ta Barcelona ile eşleşmiştik. İstanbul’da oynanan karşılaşmada son saniyede maçı kazandıran basketi ben atmıştım. O mücadeleyi unutamam.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam