Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Euroleague final four

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/05/2012 - 15:58 GMT+3

11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Euroleague Final-Four organizasyonunun açılış basın toplantısı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Katılımcıların tamamına yakını, İstanbul'da olmaktan ne kadar mutlu olduklarını vurguladı.

euroleague final-four

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Euroleague Basketbol Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu, Detur'un Başkanı ve CEO'su Firuz Bağlıkaya ile katılımcı takımların antrenörleri ve birer oyuncusu konuşmacı olarak katılırken, çoğu basın mensubu olmak üzere de yaklaşık 350 davetli basın toplantısına katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Euroleague Basketbol Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu, "Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Öncelikle Turkish Airlines Euroleague Final Four'una hoş geldiniz demek istiyorum. Bizler, İstanbul'da olmaktan ve Sinan Erdem Spor Salonu'nda mücadele edecek olmaktan dolayı memnunuz. Burada bulunan çalışma arkadaşlarımızla hafta sonunda güzel bir basketbol deneyimi yaşatmak istiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bize sunduğu bu harika deneyimi yaşama fırsatı bulduk. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca İstanbul Belediyesi'ne ve Türk Hava Yolları'na da teşekkür ediyorum. Çünkü bize mümkün olan her alanda yardımcı oldular. Sponsorlarımıza, ortaklarımıza ve tüm basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Bizim bu deneyimi yaşamamızın tek nedeni oyuncular ve antrenörler. Turkish Airlines Euroleague Final Four'unda bu haftasonu sürekli büyüyen bir organizasyon yaşanacak. İzleyicilerden keyif almalarını diliyorum. Dünyanın her yerinde bizi takip eden milyonlarca insan var. Bu da bizim kendimizi geliştirmemizi sağladı. Bu süreçte aynı zamanda Nike turnuvası da düzenlenecek. Bunun için Nike'a da teşekkür ediyoruz. Başarılı ve unutulmaz bir haftasonu yaşanacağını düşünüyorum" dedi.

Basın toplantısında katılımcı takımların antrenör ve oyuncuları da görüşlerini paylaştılar.
CSKA Moskova oyuncusu Jonas Kazlauskas, "Geride kalan bu kadar yıldan sonra bu atmosferi yaşamak ve İstanbul'da olmak çok güzel. Tüm takımların da burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu düşünüyorum. Takım olarak bütün gayretimizi göstereceğiz" dedi.
Andrei Kirilenko da, "İstanbul'da olmaktan dolayı çok memnunum. Burada çok iyi dört takım var. Çok zorlu maçlar oynanacak. Şampiyonluğa ulaşmak da zor olacak. Sezon içerisinde çok iyi işler çıkarttık ve bunun sonucunda da final four'a kalmayı hakettik" ifadesini kullandı.
Regal Barcelona koçu Xavier Pascual, "İstanbul'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizim için uzun bir yolculuk oldu. Final Four'a katılabilmek için çok çalıştık. Şimdi rakibimiz Olympiacos. Maçımızın çok zor olacağını düşünüyorum. Ancak kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Rakibimizin yetenekli oyuncuları ve tecrübeli bir antrenörü var. Her şeyin sonucunu hep birlikte göreceğiz" ifadesini kullandı.
Erazem Lorbek, "İki yıl önce kazandığımız şampiyonluk bize büyük bir ilham vermişti. Şimdi yeniden şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl da final four'a kalmıştık. Şimdi yeniden burada olmak bizim için önemli bir fırsat" dedi.
Olympiacos oyuncusu Dusan Ivkovic şunları söyledi:
"Öncelikle organizasyonu düzenleyen komiteyi tebrik ediyorum ve organizasyonda mücadele edecek takımlara da başarılar diliyorum. Takımım hakkında konuşacak olursak, burada olmak çok büyük bir keyif. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Regal Barcelona çok tecrübeli bir takım. Ancak ben de takımımın iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum."
Vassilis Spanoulis, "İstanbul'da olmak bizim için büyük bir mutluluk. Çok zorlu bir yoldan geçerek final four'a kalmayı başardık. Sezon içerisinde gösterdiğimiz performansla da bunu gösterdik. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Panathinaikos koçu Zeljko Obradovic ise şöyle konuştu:
"Bir kez daha final four'da bulunmaktan ve İstanbul'da olmaktan dolayı mutluyum. Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonun çok başarılı olacağını düşünüyorum. Çok iyi dört takım mücadele edecek. Biz Panathinaikos olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız."
Dimitris Diamantidis, "CSKA Moskova gibi zorlu bir takımla oynayacağız. Bu gerçekten de çok zorlu bir maç olacak. Amacımız final oynamak ve şampiyonluğa ulaşmak" ifadesini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam