Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Tarihin en başarılısı PAO

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/05/2012 - 12:51 GMT+3

Euroleague'de modern dönemin en başarılı kulübü olan Panathinaikos, İstanbul'da yedinci şampiyonluğuna ulaşmak için çabalayacak.

Panathinaikos's Dimitris Diamantidis (R) is guarded by Maccabi Electra Tel Aviv's TAl Burstein (L) during their top 16 Euroleague Group C basketball game in Tel Aviv

Görsel kaynağı: Reuters

-Panathinaikos, en son 2000 ve 2001 sezonlarında arka arkaya Final-Four'a kalabilmişti. 2002, 2007 ve 2009 yıllarında kupayı kazanan Yunan ekibi, bu sezonlardan bir sonraki senelerin hiçbirinde örtlü finallerde oynama başarısı gösteremedi.
-PAO İstanbul'da yedinci Euroleague şampiyonluğunu elde etmek icin ugraş verecek. 1996, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarıda Euroleague şampiyonluğuna ulaşan Yoncalar, tüm zamanlarda Real Madrid'in arkasinda ikinci sirada bulunuyor.
-Koç Zeljko Obradovic, Euroleague tarihinde en cok şampiyon olan koç. 1992'de Partizan, 1994 yılında Joventud, 1995'te Real Madrid ve 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında Panathinakos ile kupaya uzanan Obradovic'in sekiz şampiyonluğu bulunuyor.
-Obradovic aynı zamanda Final-Four sisteminin geldiği 1988 yılından beri 13 kez dörtlü finallere katilma başarısı gösterdi. Kulüpler arasında 12 Final-Four gören Barcelona, bu alanda lider.
-Zeljko Obradovic, Panathinakos'un sekizinci kez dörtlu finallere katılmasını sagladi ve bir başka rekorun sahibi oldu. Barcelona'yi altı kez Final-Four'a göturen Aito Garcia Reneses bu istatistikte ikinci sırada bulunuyor.
-Obradovic, bes farklı takimla Final-Four'da mücadele etti. Bu ekipler; Partizan, Joventut, Real Madrid, Benetton ve Panathinakos. Sadece Bozidar Maljkovic bes farklı ekibin basında Final-Four'a ulaşabilmişti.

-Dimitris Diamantidis, Kostas Tsartsaris ve Mike Batiste beraber dördüncü Euroleague şampiyonluklarına ulaşmak için çabalayacaklar. Sadece 11 oyuncu dört ve daha fazla şampiyonluk elde edebildi, bir tanesi takım arkadaşları Sarunas Jasikevicius.
-Dimitris Diamantidis’in üçüncü kez Euroleague Final-Four’unda MVP seçilme şansı var. Tarihte sadece Toni Kukoc finallerde üç kez en değerli oyuncu ünvanına layık görülmüştü.

-Aleks Maric son üç Final-Four’a birden katılabilen tek oyuncu. 2010’da Partizan, geçtiğimiz sene Panathinaikos’la dörtlü finallerde oynayan Maric, bu yıl da aynı başarıyı tekrarladı.
-Romain Sato, tarihte Euroleague Final-Four’unda mücadele eden dört Afrika kökenli oyuncudan biri. İkincisi Boniface N’Dong Barcelona’da, 1993 Limoges’undaki Marc M’bahia ve Richard Dacory de diğer isimler.

-Nick ve Pat Calathes, Drazen ve Aleksandar Petrovic’ten beri ilk kez Final-Four’da beraber oynayan kardeşler. Petrovic’ler bunu en son 1985 yılında başarmıştı.
-Dimitris Diamantidis, Euroleague tarihinde asist ve top çalma toplamında üçüncü sırada yer alıyor. DD kariyeri boyunca altı kez de yılın savunmacısı seçildi.
-Mike Batiste 2,263 sayıyla Euroleague tarihinin en skorer yedinci, 1,011 ribaundla da en çok ribaund alan dördüncü oyuncusu. Aynı iki kategoride sadece Nikola Vujcic ve David Andersen dört hanelere ulaştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam